Afgelopen met de pijn – nu zit de vaart er weer in!

Julie is een actief meisje. Een van haar grote hobby’s is voetbal, maar bijna twee jaar lang was dat lang niet zo leuk als vroeger. Twee jaar geleden brak ze haar voet, en sindsdien had ze flinke problemen en veel pijn, die zich van haar enkel langs haar rug uitbreidde tot aan haar nek. Dat betekende veel dagen met vooral veel rust, en dat is heel moeilijk voor een actief meisje. De afspraken bij de chiropractor vulden een groot deel van haar agenda en elke keer dat er op school gym op het rooster stond of als er een voetbaldag was, was het 13-jarige meisje lang bezig om haar voet precies zo in te tapen als ze van de chiropractor had geleerd.

Op een dag viel er een paar inlegzolen in de brievenbus. De frustratie van een tiener raakt ook het moederhart en alles werd uitgeprobeerd om de pijn te verminderen.

In het begin vond ik het eng om zonder mijn tape te trainen. Stel je voor dat ik zou vallen of me zou stoten. Dan moest ik misschien helemaal opnieuw beginnen. En misschien zou ik dan ook weer pillen moeten slikken.

Nu ze de inlegzolen een paar maanden heeft gebruikt, is het effect enorm: Julie hoeft niet meer te tapen voor gym of sport en ze hoeft nog maar één keer op controle te komen voordat haar behandeling helemaal wordt afgesloten. En de pijn? Die is weg, net zoals de frustraties. Ze gaat weer op volle kracht vooruit en hoeft geen afspraken meer af te zeggen vanwege rustdagen.