Een springersknie krijgt Lonni niet op haar knieën – niet meer!

Hardlopen is heel belangrijk voor Lonni Dolleris uit Funen.
Haar vriendinnen vroegen haar: doe je weleens iets anders dan hardlopen? Een springersknie beperkte haar echter in haar mogelijkheden om mee te doen met de wedstrijden die ze zo graag liep. De 45-jarige Lonni heeft al allerlei behandelingen geprobeerd, maar zonder positief resultaat. De pijn was zo erg dat het er op leek dat het lang zou duren voor ze weer pijnloos kon lopen – als ze dat ooit al weer zou kunnen. Ik weet zeker dat het bij veel mensen hetzelfde gaat als bij mij wat betreft hardloop- en trainingsblessures en dat ze herkennen wat ik vertel:

Ik begon in 2013 met hardlopen en ik heb blijkbaar te veel gerend, want ik bleek een springersknie te hebben. Ik heb heel veel geprobeerd, maar ik heb nog steeds pijn.

Ik besloot een hardlooptest te doen en toen kwam ik erachter dat ik die springersknie heb gekregen doordat ik verkeerde schoenen had. Dus ik kocht een paar nieuwe, goede schoenen – met nieuwe schoenen gaat alles beter. Maar het ging niet over, dus na een poosje kocht ik op aanraden van andere mensen een paar warmtezolen. Die hielpen niet.

Het ergste wat ik heb meegemaakt in mijn zoektocht naar een oplossing voor mijn springersknie was bij een fysiotherapeut, die me na het onderzoek vroeg wat ik dacht dat er met mijn pijn zou gebeuren als ik zou stoppen met hardlopen. Ik antwoordde dat die pijn dan na een poosje wel weg zou zijn, waarna die fysiotherapeut haar armen uitspreidde en knikte, alsof de zaak daarmee was opgelost… Dat is hetzelfde als wanneer je aan iemand met overgewicht vraagt wat er zou gebeuren als ze niet meer zou eten. Gelukkig heb ik haar raad niet opgevolgd…

Vervolgens kreeg ik een verwijzing naar het ziekenhuis in Silkeborg. Ik kreeg een fysiotherapeut en een specialist toegewezen en werd ook behandeld met injecties met corticosteroïden. Die combineerde ik met de krachttraining die me werd aanbevolen, maar er veranderde niets aan mijn pijn. Ik begon met triatlon, omdat hardlopen te lastig voor me was. Ik kreeg ook veel pijnstillers.

Ik ging weer terug naar het ziekenhuis en daar kreeg ik op maat gemaakte zolen, met een flinke eigen bijdrage. Die voelden heel hard aan en ik had niet het gevoel dat ze hielpen. Ik had nog steeds pijn.

Uiteindelijk ben ik naar een privésportarts gegaan, want de reis naar Silkeborg vanuit Funen is lastig en ik had het gevoel dat ik alles al had geprobeerd. Ik wilde zo graag weer hardlopen. Die sportarts is ook handbaltrainer op hoog niveau en hij had het over bepaalde zolen die bij zijn spelers goed werken tegen springersknie. Dus ik had zoiets van Aaahh… dat werkt toch niet? Ik heb al zo veel geprobeerd, zou een paar van die zolen dan nog wat kunnen veranderen? Ik deed er verder niets mee, maar op een dag stuitte ik zelf op internet op Align Footwear®. 54 euro is goedkoop in vergelijking met veel van de dingen die ik al had geprobeerd, en je kunt je geld ook nog eens terugkrijgen. Maar dat hoefde helemaal niet, want de pijn was binnen een week verdwenen! Hoe geweldig is dat? Het heeft mijn nachtkwalen ook geholpen. Ik had veel last van zwellingen, waar ik vooral ’s nachts last van had, en dat is ook over! – En dat alleen doordat de houding van mijn voeten is veranderd met een paar zolen!

Ik doe de zolen in al mijn schoenen, want ik loop ook veel op mijn werk en daar kreeg ik vroeger altijd veel pijn in mijn voeten door. Ik heb nu gewoon geen pijn meer – niet in mijn voeten, niet in mijn knie en niet ’s nachts – het is echt geweldig! Als je geen pijn meer hebt, denk je er ook niet meer aan, maar ik let wel heel goed op want ik durf niet meer zonder mijn zolen te lopen. Ik gebruik ze altijd. Ik ga dit voorjaar in Berlijn de halve marathon lopen en aan het einde van de zomer de Copenhagen Half Marathon en wie weet wat er in 2018 nog gebeurt – maar ik weet wel dat het nu zonder pijn gaat!

Inlegzolen van Align Footwear® verhogen uw beweeglijkheid, comfort en prestaties. Ze bevorderen een betere houding, zorgen dat uw lichaam zich aanpast aan uw kinetische keten, en verbeteren uw gezondheid en welzijn. Als uw lichaam door de zolen de correcte natuurlijke houding aanneemt, wordt bij elke stap die u zet de belasting meer gelijk verdeeld. Onze inlegzolen verminderen de destructieve schokgolven die elke keer dat uw voeten op de grond komen door uw hele lichaam trekken. Dat betekent minder druk en eventuele ontstekingen in uw gewrichten, spieren, pezen en gewrichtsbanden.

Na vele jaren onderzoek naar onze driepuntstechnologie hebben we een design ontwikkeld waarmee de enkel met tot 32% in een meer neutrale positie wordt gezet en een eventuele pronatie (scheeflopen) met tot 27% wordt verminderd. Daarnaast zetten de zolen het scheenbeen met tot 40% in een meer neutrale positie. Deze aanpassing van de enkel en het scheenbeen zorgen voor de vermindering van pijn, vermoeidheid, pronatie en supinatie. Door de voet aan de zijkant te steunen, behouden we ook de volledige mobiliteit van de voetspieren, wat niet lukt als we alleen een steun onder de voet maken, zoals bijvoorbeeld met een pelotte of een “kunstmatige” steunzool.


60 dages fuld returret

60 dagen recht op terugzending

Niet helemaal tevreden? Dan krijgt u uw geld terug.

Ring til Mette Fly hvis du har spørgsmål

Vragen?

Bel +45 22 833 733
of contact@alignfootwear.nl