Eerst wetenschappelijke scepsis, nu zolen in al zijn schoenen

Arne Brink Jepsen uit Holsted is ingenieur en voor hem is het vanzelfsprekend dat alles wetenschappelijk onderbouwd moet zijn. Toch zijn de inlegzolen van Align Footwear® nu net zo vanzelfsprekend in al zijn schoenen. Hij kan nu bijvoorbeeld weer gaan wandelen zonder dat hij wordt overmand door de pijn die hij had door onder andere chemokuren.

Arne Brink Jepsen mag dan wel 70 jaar zijn geworden, hij is nog lang niet met pensioen. De ingenieur uit Holsted zette een paar jaar geleden nog een nieuw bedrijf op, dat nu is uitgegroeid tot drie bedrijven met afdelingen in Haderslev in Denemarken, Oslo in Noorwegen en de kelder in zijn huis in Holsted.

Indrukwekkend. Vooral als je bedenkt dat Arne Brink Jepsen naast drie hernia’s en twee nieuwe heupen ook kanker heeft gehad en dat de chemokuur de zenuwuiteinden in zijn voeten heeft beschadigd.

– Ik heb heel veel pijn overal in mijn lichaam gehad, vertelt Arne Brink Jepsen.

Pogingen om de pijn te verhelpen hebben nooit veel effect gehad. Hij was dan ook heel sceptisch toen hij zich in 2015 bij een bezoekje aan zijn kapper afvroeg waarom de parkeerplaats van de kapper voor een groot deel werd ingenomen door een auto met een geopende achterklep.

– Mijn kapper vertelde dat een consulent daar inlegzolen voor schoenen aan het demonstreren was. Ik heb een wetenschappelijke opleiding gehad en was natuurlijk meer dan gemiddeld sceptisch.

Maar Arne Brink Jepsen was ook nieuwsgierig en dus luisterde hij naar het verhaal van de consulent over het concept achter de inlegzolen van Align Footwear®.

– Toen ik de mogelijkheid kreeg ze te kopen met 60 dagen bedenktijd, dacht ik ‘proberen kost niets’. Ik had altijd het gevoel dat ik op hete kolen liep en ermee leren leven.

Arne Brink Jepsen kreeg de inlegzolen mee naar huis en merkte al na een week verschil.

– De pijn in mijn voeten en op andere plaatsen in mijn lichaam was grotendeels weg. Ik was nog steeds sceptisch, dus ik haalde de zolen weer uit mijn schoenen. En toen kwam de pijn weer terug als ik ging lopen.

Zijn wetenschappelijke scepsis was daarmee verdwenen en de ingenieur kocht nog drie paar zolen:

– Nu draag ik iedere dag van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat Align Footwear®-zolen in al mijn schoenen. Vroeger zat en lag ik veel, omdat ik dan het minste pijn had, maar nu maak ik weer hele wandelingen. Ik krijg meer energie doordat ik naar buiten ga en beweging krijg, zegt Arne Brink Jepsen, die zelf de volgende verklaring heeft voor wat de zolen voor zijn voeten betekenen:

– Ze geven goede ondersteuning op de juiste plaatsen in de schoen. Bovendien zorgen de zolen dat de voeten precies goed in de schoenen zitten, zonder dat de schoenen gaan knellen. Ik heb geen wetenschappelijke onderbouwing nodig voor de zolen. Ik geniet er gewoon van dat ze zo veel hebben geholpen tegen de pijn dat ik weer veel mobieler ben geworden.