Julie Jensen, volleybalster

De 17-jarige Julie Jensen is een van de meest getalenteerde volleybalspeelsters van Denemarken. Jarenlang dagelijks trainen en spelen voor haar club en het nationale team hebben al slijtage in een van haar knieën veroorzaakt. Inlegzolen van Align Footwear® helpen die schade te herstellen.

Zes dagen per week trainen, ieder weekend wedstrijden en toernooien voor een hele reeks nationale jeugdteams. Een hectisch programma, waarvan de meeste mensen uitgeput zouden raken. Maar Julie Jensen houdt van volleybal. Ze traint, speelt wedstrijden en vertegenwoordigt haar land op het veld. En in de zomer speelt ze beachvolleybal.

Het was dan ook een grote persoonlijke uitdaging toen Julies linkerknie al toen ze 16 was begon op te spelen en trainen en spelen moeilijker maakte. Het deed echt pijn.

– Ik kon er niet goed achter komen wat er aan de hand was en er kwam helaas ook niets uit de scans, zegt Julie Jensen.

Toen ze 15 was, verhuisde ze van Jels in Zuid-Jutland naar Ikast, waar ze op een populaire middelbare sportschool trainde met andere ambitieuze jonge volleybalsters. Vanwege de ambitieuze volleybalomgeving is ze in Ikast gebleven, waar ze nu op het sportcollege woont. ’s Morgens traint ze en daarna gaat ze naar school.

– De pijn in mijn knieën was frustrerend. Omdat het pijn deed, maar ook omdat ik werd belemmerd bij wat ik het allerliefste doe: volleybal spelen.

Een bezoek aan een plaatselijke sportfysiotherapeut zorgde voor het verschil. Hij ontdekte dat een pees in haar knie klem zat. Hij raadde haar aan niet alleen de knie te laten behandelen, maar ook inlegzolen in haar volleybalschoenen te dragen om haar knie te ontlasten. Dat hielp, en naast competitievolleybal bij Ikast KFUM en een plaats in het Deense U18-team is Julie Jensen onlangs ook geselecteerd voor het U19-team.

– Gelukkig gaat mijn knie steeds verder vooruit op het veld, zegt Julie Jensen, die toevallig ontdekte dat ze de inlegzolen in haar volleybalschoenen kon aanvullen met Align Footwear®-zolen in haar gewone schoenen:

– De hele dag ondersteuning voor mijn voeten is het beste voor mijn knieën, heb ik gemerkt. Toevallig had ik een paar Align Footwear®-zolen geleend en die mocht ik gelukkig houden. Ik merk het meteen als ik de zolen niet draag. Met de zolen loop ik niet meer scheef naar binnen op mijn voeten, want ze houden mijn voeten op hun plaats in mijn schoenen. Ik krijg ook geen vermoeide en pijnlijke benen meer.

Ze heeft meerdere Align Footwear®-zolen en hoeft de inlegzolen dus niet van haar zweterige volleybalschoenen in haar gewone schoenen te doen.

– Ik zou wel zolen voor ieder paar schoenen willen hebben, lacht het Deense volleybaltalent.

 

Koop en probeer de inlegzolen van Align® vandaag nog

(Vergeet niet: met onze 60 dagen garantie krijgt u al uw geld terug als u niet de gewenste verlichting bereikt)