Peter Remmen – Spaanse pelgrimstocht!

Toen Peter Remmen, uit Hasselager bij het Deense Aarhus, de Spaanse pelgrimstocht de Camino liep, had hij alle 825 kilometer inlegzolen van Align Footwear® in zijn schoenen.

Pijn was niet de reden dat Peter Remmen de inlegzolen van Align Footwear® wilde uitproberen. Hij kwam de zolen toevallig tegen op een gezondheidsbeurs in Aarhus in de lente.

– Ik liep de hakken van mijn schoenen altijd helemaal scheef af. Omdat ik de zolen twee maanden met niet-goed-geld-teruggarantie kon uitproberen, besloot ik ze een kans te geven. Misschien zouden ze goed zijn voor de hakken van mijn schoenen. Al tijdens het halve uur dat ik de zolen op de beurs uitprobeerde, merkte ik het verschil, zegt Peter Remmen.

Peter Remmen draagt de zolen van Align Footwear® nu in al zijn schoenen. Op zijn werk als IT-medewerker, op de fiets naar zijn werk en in zijn vrije tijd.

– Ik merk dat ik nu veel rechter loop en dat ik op het hele platte stuk onder mijn schoenen en laarzen loop. Ik loop op een heel andere manier.

De inlegzolen werden daardoor een natuurlijk onderdeel van de wandeluitdaging die Peter Remmen zichzelf had gesteld voor de herfst: Hij trainde voor en liep de zogenaamde Camino-route. Een pelgrimstocht in het noordelijk deel van het Iberisch schiereiland. Hij begon de wandeling in het Franse bergdorp Sain Jean Pied de Port.

– Je loopt door prachtige natuur dwars door de Pyreneeën, vertelt hij.

De tocht eindigt een dikke 800 km verder naar het westen bij de domkerk van Santiago de Compostella.

– Oorspronkelijk was het de droom van mijn vader om de Camino te lopen. Helaas is hem dat niet gelukt, want hij werd ziek en overleed. Toen beloofde ik mezelf dat ik de tocht voor hem zou gaan lopen, zegt Peter Remmen.

Hij trainde 300 km voordat hij vanaf eind september vijf weken lang de 825 km van de Camino liep. Met inlegzolen in zowel zijn wandelschoenen als in zijn extra schoenen.

– Op weg naar Spanje kreeg ik last van een belastingsblessure in een van mijn voeten. Daardoor kreeg ik pijn in mijn linkerhiel. Met de inlegzolen kon ik iedere dag 20 km lopen voordat mijn hiel pijn begon te doen. Als ik geen inlegzolen in mijn schoenen had, kon ik ’s avonds na het douchen, kleren wassen en eten helemaal niet meer bewegen, vertelt Peter Remmen.

De inlegzolen werden dus heel belangrijk voor Peter Remmen bij het doorstaan van de flinke Spaanse ontberingen.

– Voor mijn slechte hiel was ik tijdens de wandeltocht in ieder geval afhankelijk van de inlegzolen – net zoals ik dat in het dagelijks leven thuis ook ben. De belastingsblessure in mijn hiel heeft zich ontwikkeld tot hielspoor en de zolen helpen nog steeds tegen de pijn. Bovendien zorgen de inlegzolen ervoor dat mijn schoenen minder snel slijten en langer meegaan.

 

Koop en probeer de inlegzolen van Align® vandaag nog

(Vergeet niet: met onze 60 dagen garantie krijgt u al uw geld terug als u niet de gewenste verlichting bereikt)