Tove Nedergaard, gepensioneerd

In haar huis even buiten het dorp Brædstrup in het Deense Midden-Jutland zit Tove Nedergaard. Ze maakt kerstelfjes van sokken. Omdat ze dat kan. En omdat ze er zin in heeft en er energie voor heeft.

Jarenlang was dat heel anders. 15 jaar geleden kampte Tove Nedergaard met pijn in haar rug door een hernia die niet geopereerd kon worden. Haar schouders deden ook pijn door de pijn in haar rug. Tove Nedergaard had zo veel last van de hevige, chronische pijn dat ze vervroegd met pensioen ging.

– Ik had zo veel pijn dat ik vaak het grootste deel van de dag alleen maar kon liggen – en zweten. Het vergde al mijn energie en ik kon niets anders doen.

Maar een bezoek aan een beurs in 2014 veranderde haar leven. Tove Nedergaard kwam er een adviseur van Align Footwear® tegen, die haar de inlegzolen demonstreerde.

= Ik luisterde, en bedacht me dat ik met 60 dagen recht op terugzending en geld terug weinig te verliezen had en dat ik dus best kon proberen of de zolen mij zouden helpen, zegt ze.

En dat deden ze. Tove Nedergaard merkte al gauw duidelijk dat de pijn in haar hele lichaam, tot aan haar schouders, verdween als ze de zolen in haar schoenen droeg.

– Ik kon weer gaan wandelen. Laatst ben ik zelfs helemaal van het dorp naar huis gelopen. Dat is dik 7 km en het is al jaren geleden dat ik zo ver kon lopen, zegt Tove Nedergaard, die doordat ze minder pijn heeft en een actievere levensstijl heeft, ook aanzienlijk minder pijnstillers gebruikt dan vroeger.

Als Tove Nedergaard nu andere schoenen aandoet, verhuist ze de zolen mee.

– Ik heb een paar zomersandalen met een dichte hak gevonden, zodat de zolen niet aan de achterkant uit mijn schoenen glijden. Die draag ik als het warm is, want ik kan echt niet meer zonder mijn zolen. Ik overweeg zelfs om nog een extra paar zolen te kopen, die ik dan altijd in mijn schoenen voor in huis wil doen. Dan hoef ik ze in de loop van de dag niet zo vaak te verplaatsen, vertelt ze.

 

Koop en probeer de inlegzolen van Align® vandaag nog

(Vergeet niet: met onze 60 dagen garantie krijgt u al uw geld terug als u niet de gewenste verlichting bereikt)