Hebt u bekkeninstabiliteit?

Bij een zwangerschap kan de gewichtstoename van de foetus een grote belasting vormen voor het lichaam en loopt u het risico om bekkeninstabiliteit te krijgen. Daarbij hebt u erge lage rugpijn en moeite met bewegen.

Hoe voelt de pijn aan en waardoor wordt de pijn erger:

• Hoe de pijn aanvoelt, verschilt per zwangere vrouw en kan ook per dag verschillen.
• De pijn kan in de lage rug zitten, in het gebied rondom het schaambeen, in de billen, de lies, het stuitbeen, het onderlichaam of in de benen.
• U kunt ook het gevoel hebben dat uw benen slapen of dat uw heupen, bekken of benen niet goed werken of wegglijden.
• De pijn wordt vaak erger als u beweegt, bijvoorbeeld als u zich van uw rug op uw zij draait.
• De pijn wordt erger als u de trap op loopt of als u kleine stappen zet. Soms bent u bijna aan het waggelen.

Diagnose en risico op bekkeninstabiliteit

Behandeling van bekkeninstabiliteit

Als u bekkeninstabiliteit hebt, moet u overwegen advies te vragen voor hoe u zich het meest efficiënt kunt bewegen en overbelasting kunt voorkomen. Misschien hebt u hulp nodig van een fysiotherapeut, moet u leren ontspannen of zijn er andere vormen van pijnverlichtende behandelingen. Het belangrijkste is dat de focus ligt op ontlasten en rust. Vaak loopt bekkeninstabiliteit uit op een ziekmelding. De oplossing ligt maar heel zelden bij pijnstillende medicijnen, maar vaak juist wel bij ontlasting thuis: laat huishoudelijke taken, zoals opruimen en schoonmaken, over aan de andere gezinsleden.
De pijn kan zo erg worden dat sommige mensen thuishulp nodig hebben en hulpmiddelen moeten gebruiken. Het kan dan gaan om een toiletverhoger, een toiletstoel, een badplank, klossen voor het bed, een relaxfauteuil of misschien zelfs een rolstoel.

Na de bevalling…

Als bekkeninstabiliteit goed wordt herkend en behandeld, is de kans groot dat de bevalling zelf en de tijd erna goed verlopen.
Het is minstens net zo belangrijk om na de bevalling rekening te houden met bekkeninstabiliteit als ervoor. Het kan maanden duren voordat uw bekken klaar is om te beginnen met het herstel van uw lichaam – vraag uw arts daarbij om advies.

Hoe helpt Align Footwear® bij bekkeninstabiliteit?

Bij bekkeninstabiliteit tijdens een zwangerschap is er geen behandeling die de oorzaak van het probleem kan oplossen, omdat de productie van relaxine tot aan de geboorte hoog blijft. Daarbij zorgt het hogere gewicht tot aan de geboorte voor een grotere druk op het bekken. Alle experts raden echter zoveel mogelijk ontlasting en rust aan. Als u pijn in uw bekken hebt, is dat een signaal dat u uw bekken moet ontlasten. Neem bekkenpijn altijd serieus! Neem zo vaak als u kunt even rust – als u ligt, vermindert u de belasting van uw bekken. Verander vaak van houding en wissel af tussen zitten, lopen en liggen. Bij ernstige bekkenpijn kan het nodig zijn dat u en uw partner de taken in huis anders verdelen. Laat fysiek zware taken over aan anderen. Gebruik wanneer nodig hulpmiddelen en vermijd traplopen zoveel mogelijk.
Inlegzolen van Align Footwear® geven een gevoel van ontlasting. Uw pijn kan erger worden door een scheve lichaamshouding. Een algemene oorzaak van veel pijn begint bij een scheve voetafwikkeling of scheve enkels. Hierdoor kan veel pijn in de voeten ontstaan, maar het kan ook de oorzaak zijn van pijnlijke problemen elders in het lichaam: knieën, heupen, onderrug, rug, schouders en nek. U gaat automatisch scheeflopen om de pijn in uw voeten te verminderen. Zo kan een scheve lichaamshouding ontstaan, die weer andere problemen kan veroorzaken.
Inlegzolen van Align Footwear® verhogen uw beweeglijkheid, comfort en prestaties. Ze bevorderen een betere houding, zorgen dat uw lichaam zich aanpast aan uw kinetische keten, en verbeteren uw gezondheid en welzijn. Als uw lichaam door de zolen de correcte natuurlijke houding aanneemt, wordt bij elke stap die u zet de belasting meer gelijk verdeeld. Onze inlegzolen verminderen de destructieve schokgolven die elke keer dat uw voeten op de grond komen door uw hele lichaam trekken. Dat betekent minder druk en eventuele ontstekingen in uw gewrichten, spieren, pezen en gewrichtsbanden.
Of u nu scheefloopt naar binnen (pronatie) of naar buiten (supinatie), dankzij de drie steunpunten van onze zolen wordt uw manier van lopen gecorrigeerd naar een gezonde en rechte voetpositie. Dat is mogelijk doordat de steunpunten aan de buitenkant van de zolen zijn geplaatst, waar ze uw voetafwikkeling ‘sturen’. Een rechte voetafwikkeling betekent minder blessures en verlichting van bestaande pijn. Inlegzolen van Align Footwear® zorgen dat er bij zware inspanningen minder druk komt op de spieren in bijvoorbeeld uw voeten en kuiten. Als u scheefloopt, gaan uw gewrichten en spieren overcompenseren, wat kan zorgen voor pijn en zelfs kramp.
Align Footwear®-inlegzolen corrigeren uw voeten en uw lichaam en dragen bij aan een optimale houding. Ze zorgen voor verlichting en ontlasting van overbelaste pijnpunten, die u voelt als u bekkenpijn hebt.
Met de wereldwijd gepatenteerde steunpunten sturen de zolen dus uw enkels en uw voetafwikkeling zodat u recht in uw schoenen loopt/staat. Dat heeft een positief effect op het hele skelet, van de enkels tot de nek: u merkt dat u bij het lopen een gezonde, rechte en natuurlijke houding hebt. Uw lichaamsgewicht wordt optimaal verdeeld en dat heeft een groot effect als u bekkenpijn hebt.
Als het lichaam vanaf de voeten helemaal tot aan de nek recht wordt gezet, verbeteren niet alleen het evenwicht, de verdeling van het lichaamsgewicht en de houding, maar worden eventuele ontstekingen en pijn in gewrichten, spieren en gewrichtsbanden ook aanzienlijk minder.

Wat kunt u zelf doen?

Als blijkt dat uw pijn wordt veroorzaakt door bekkeninstabiliteit, moet u de belasting verminderen: u moet u richten op rust en ontlasten en moet zorgen dat u minder beweegt dan normaal. Het is belangrijk dat u rekening houdt met uw pijn. De pijn kan langdurig en ernstig zijn als u de symptomen niet serieus neemt, niet naar uw lichaam luistert en u niet goed wordt behandeld – en u loopt het risico dat u nog lang na de bevalling last blijft houden.
Neem in de volgende gevallen contact op met een chiropractor of arts:
• Als de pijn zo hevig is dat u het niet kunt volhouden en u moeite krijgt met bewegen.
• Als de pijn langer dan een paar dagen gewone activiteit verhindert.
• Als u erge pijn hebt in uw benen of als u een zwak gevoel in uw benen hebt.
• Als u last hebt van urineverlies of niet zoals normaal controle hebt over uw ontlasting of winden.

Tips voor u:
1. Vermijd draaien van uw lichaam.
2. Zit niet met uw benen gekruist of in de kleermakerszit.
3. Verdeel als u staat uw gewicht goed over beide benen.
4. Vermijd voorover buigen – laat anderen stofzuigen, dweilen, bedden opmaken enz.
5. Zet kleine stappen.
6. Vermijd traplopen zoveel mogelijk.
7. Ga achterwaarts in de auto zitten en draai naar binnen met uw benen evenwijdig aan elkaar.
8. Draag zo weinig mogelijk en houd het gewicht altijd dicht bij uw lichaam. Gebruik een rugtas.
9. Draai u in bed om met uw benen evenwijdig aan elkaar en gebruik eventueel een glijlaken, of leg een langwerpig kussen tussen uw knieën en uw enkels.
10. Zorg dat uw bewegingen symmetrisch zijn, ook bij bewegingsoefeningen.
11. Draag schokabsorberende schoenen of inlegzolen.
12. Rust veel – ontlasten is niet hetzelfde als passief zijn.

Feiten:
Bij bekkeninstabiliteit zijn ontlasten en steun belangrijk. Hulpmiddelen in huis zijn goed, bijvoorbeeld een badplank, klossen voor het bed of een relaxfauteuil. Vaak is een ziekmelding noodzakelijk. Vergeet niet om ook na de bevalling rekening te houden met bekkeninstabiliteit en het rustig aan te doen.

Indlægssåler - Plantar fasciitis

  • Meer dan 300.000 klanten hebben al gekocht.
  • Effectief tegen Holle voeten
  • Volle tevredenheid of geld terug

Slechts 69 €


60 dages fuld returret

60 dagen recht op terugzending

Niet helemaal tevreden? Dan krijgt u uw geld terug.

Ring til Mette Fly hvis du har spørgsmål

Vragen?

Bel +45 22 633 633
of contact@alignfootwear.nl