Hielspoor – plantaire fasciitis

Hielspoor is de term voor een ontsteking van het peesblad in de voetzool, die flinke pijn in de hiel veroorzaakt.
Hielspoor is erg pijnlijk en de behandeling kan lang duren. Vaak verdwijnt hielspoor vanzelf om op een later moment weer terug te komen.De aandoening komt het meest voor na het 35e jaar en bij mensen die platvoeten of holle voeten hebben.

Vrouwen hebben een grotere kans om hielspoor te krijgen.

Er zijn verschillende elementen die kunnen bijdragen aan het ontstaan van hielspoor.

Indlægssåler - Plantar fasciitis

 • Meer dan 300.000 klanten hebben al gekocht.
 • Effectief tegen voetpijn
 • Volle tevredenheid of geld terug

Slechts 69 €

Welke symptomen kunnen wijzen op hielspoor?

  • Als u pijn hebt wanneer de aanhechting van de pees aan het hielbeen wordt belast. De pijn wordt minder na rust.
  • Als uw hiel stijf en pijnlijk aanvoelt, vooral ‘s morgens als u wakker wordt en als u stilstaat.
  • Pijn als u op uw tenen staat of op uw hielen loopt.
  • Periodes met tintelingen langs de buitenkant van de voetzool.
  • Een pijnlijk gevoel als u op uw voeten staat en periodieke zwellingen bij het hielbeen.

Wat kan hielspoor veroorzaken? ?

Er zijn allerlei oorzaken voor hielspoor. De meest voorkomende zijn:

 • Hardlopen met schoenen die niet goed bij uw voeten passen of op een te harde ondergrond.
 • Plotseling verhogen van de trainingsbelasting tot meer dan wat u gewend bent. Dit kan zelfs als u goed in vorm bent hielspoor veroorzaken.
 • Overgewicht. Dit kan de hiel extra belasten en zo hielspoor veroorzaken.
 • Schoenen zonder of met heel weinig schokabsorptie kunnen bijdragen aan een te grote belasting en zo hielspoor veroorzaken
 • Als u meer loopt of hardloopt of veel meer staat dan gewoonlijk – zorg dat u rustig begint.
 • Hardlopers met een slechte looptechniek.

Schmerzen in der Ferse

Welke mogelijkheden voor behandeling zijn er?

De ontsteking in de hiel neemt vaak af, maar dat is een lang en pijnlijk proces. Het kan vele maanden duren. Gewoon lopen helpt. Geef de hiel daarnaast zoveel mogelijk rust, vermijd hardlopen en sta niet te vaak op. Hielspoor kan op verschillende manieren worden behandeld. Een laatste uitweg kan een chirurgische ingreep zijn – die vaak wordt gevolgd door een lange periode met veel pijn. Het is niet ongebruikelijk dat u 12 maanden later nog steeds pijn hebt.

Wat kunt u zelf doen als u hielspoor hebt?

Er zijn ook veel dingen die u zelf kunt doen:

 • U kunt pijnstillers zoals paracetamol gebruiken, of medicijnen tegen artritis (in overleg met uw arts).
 • In sommige gevallen kan de arts bijnierschorshormonen voorschrijven. De pijn en de ontsteking kunnen daar na een paar weken wat minder van worden, maar er is geen garantie dat de aandoening verdwijnt.
 • Uw arts of fysiotherapeut kan u ook oefeningen geven die de pijn kunnen verlichten.
 • Vermijd daarnaast harde oppervlakken – schoenen met opvulling in de hiel of, nog beter, met een hielkussen. Het hielkussen moet minimaal 1 cm hoog zijn, maar hoger is beter.

Align Footwear

Onze driepuntstechnologie is een gepatenteerde en innovatieve vernieuwing voor inlegzolen, ontwikkeld door een Amerikaanse fysiotherapeut.
De inlegzolen van Align Footwear® zetten de voet terug in een neutralere stand en verlichten zo peesplaatontsteking – hielspoor. Ze helpen de pijn te verlichten en het genezingsproces van het lichaam te versterken. De zachte hiel met verlichtende gel zorgt ook voor een aangenamere onderlaag.
De hiel wordt zowel ontzien als ontlast, en dat verlicht de hevige pijn. De schokabsorptie neemt een groot deel weg van de belasting van de hiel en van de druk van de stekende pijn die u in de hiel voelt bij hielspoor. Zo kunt u weer comfortabeler en natuurlijker lopen. Align Footwear® draagt zo niet alleen bij aan het genezingsproces van een al bestaande hielspoor, maar voorkomt bij stabiel gebruik van de zolen ook dat de aandoening verergert of terugkeert.

Inlegzolen van Align Footwear® verhogen uw beweeglijkheid, comfort en prestaties. Ze bevorderen een betere houding, zorgen dat uw lichaam zich aanpast aan uw kinetische keten, en verbeteren uw gezondheid en welzijn.
Als uw lichaam door de zolen de correcte natuurlijke houding aanneemt, wordt bij elke stap die u zet de belasting meer gelijk verdeeld. Onze inlegzolen verminderen de destructieve schokgolven die elke keer dat uw voeten op de grond komen door uw hele lichaam trekken. Dat betekent minder druk en eventuele ontstekingen in uw gewrichten, spieren, pezen en gewrichtsbanden.

Na vele jaren onderzoek naar onze driepuntstechnologie hebben we een design ontwikkeld waarmee de enkel met tot 32 % in een meer neutrale positie wordt gezet en een eventuele pronatie (scheeflopen) met tot 27 % wordt verminderd. Daarnaast zetten de zolen het scheenbeen met tot 40 % in een meer neutrale positie. Deze aanpassing van de enkel en het scheenbeen zorgen voor de vermindering van pijn, vermoeidheid, pronatie en supinatie.
Door de voet aan de zijkant te steunen, behouden we ook de volledige mobiliteit van de voetspieren, wat niet lukt als we alleen een steun onder de voet maken, zoals bijvoorbeeld met een pelotte of een “kunstmatige” steunzool.


60 dagen recht op terugzending

Niet helemaal tevreden? Dan krijgt u uw geld terug.

Ring til Mette Fly hvis du har spørgsmål

Vragen?

Bel +45 22 633 633
of contact@alignfootwear.nl