Holle voeten

Haelspore
Holle voeten, of holvoet, is een toestand waarbij de middenvoetsboog ongewoon hoog of “hol” is – vandaar de naam holle voet. Holle voeten komen relatief zeldzaam voor en kunnen op iedere leeftijd ontstaan. De aandoening kan in beide voeten tegelijk ontstaan, maar ook in één voet.
Vanwege deze extra hoge welving wordt het gewicht niet, zoals normaal, over de hele voet verdeeld. In plaats daarvan rust het grootste deel van het lichaamsgewicht bij het staan en lopen op de bal van de voet en de hiel. Deze verkeerde belasting van de voet veroorzaakt de symptomen.

Waarom krijgt iemand holle voeten?

Het is moeilijk om precies te zeggen hoe een holle voet ontstaat, maar vaak is het een gevolg van een neurologische aandoening. Als de holle voet wordt veroorzaakt door een neurologische aandoening of een andere medische aandoening, wordt de holle voet meestal erger naarmate de onderliggende aandoening voortschrijdt. Als de holle voet niet wordt veroorzaakt door een neurologische of andere medische aandoening, blijft de situatie meestal hetzelfde en wordt die in de loop van de tijd dus niet erger. In andere gevallen worden holle voeten veroorzaakt door een erfelijke afwijking in de structuur van de voet. Mogelijk kan tenenloop bij kinderen zich later ontwikkelen tot holvoet.
Holle voeten kunnen ook worden veroorzaakt door:

 • Cerebrale parese
 • Klompvoeten
 • Hernia
 • Ziekte van Charcot Marie Tooth (CMT)
 • Spina bifida
 • Polio/kinderverlamming
 • Musculaire dystrofie
 • CVA – beroerte

Indlægssåler - Plantar fasciitis

 • Meer dan 300.000 klanten hebben al gekocht.
 • Effectief tegen Holle voeten
 • Volle tevredenheid of geld terug

Slechts 69 €

Wat zijn de symptomen van holle voeten?

Het meest kenmerkende symptoom is dat de wreef van de voet relatief hoog is bij het staan. Pijn en instabiliteit in de voet kunnen ook wijzen op holle voeten.

Een ander kenmerk is dat het hielbeen relatief steil is en dat het middelste deel van de voet niet of maar heel weinig wordt belast. De hiel is vaak naar binnen gedraaid en de voorvoet valt naar binnen – dit wordt ook wel pronatie genoemd. Kromme tenen en een stijf gevoel in de achillespees kunnen er ook op wijzen dat u holvoet hebt.

Als u holvoet hebt, kunt u ook merken dat er andere problemen ontstaan:

 • Irritatie en ontsteking in de voetboogpees
 • Scheenbeenontsteking
 • Pijn onder de hiel
 • Problemen met de achillespees
 • Ontsteking in de pees onder de voet, ook plantaire fasciitis genoemd
 • Hielspoor

Als u een holle voet hebt, worden het vetkussen van de hiel, de gewrichtsbanden, spieren en pezen in de voetboog overbelast. Bij holvoet worden vooral de hiel en de voorvoet belast. Pijn in de hiel en voorvoet zijn daarom ook een goede indicatie van holle voeten.

Het bot en het vetkussen onder de hiel worden daarom vaak zwaarder belast dan bij een rechte en gezonde voetafwikkeling.

Ook de druk op de voorvoet is groter als u een holle voet hebt. Een van de gevolgen van een holle voet is een stijve achillespees. Om de achillespees te ontlasten, verdeelt u uw lichaamsgewicht onbewust anders, waardoor de druk op de voorvoet, en vaak ook op de grote teen, toeneemt.

U kunt zien welke delen van uw voet het meest belast worden, omdat u op die plekken eelt ontwikkelt. Kijk ook waar uw schoenen het snelst slijten – dat is ook een goede indicatie van waar uw voet het meest wordt belast.

Bij het verhelpen van de pijn bij holle voeten moet veel nadruk worden gelegd op ontlasten. Draag goede schoenen met schokabsorptie in de hiel. Het is ook een goed idee om goede inlegzolen die steun bieden te overwegen.

In de meeste gevallen zult u bij een holle voet een stijve pees onder de voet hebben, wat vaak gepaard gaat met een ontsteking.

Wat zijn de mogelijke behandelingen bij een holle voet?

Als u een holle voet hebt, is het belangrijk dat u de voet in de eerste plaats ontlast. Een holle voet zorgt voor een scheve stand van de voet, wat weer tot een ongelijke verdeling van het lichaamsgewicht leidt. Die ongelijke verdeling kan weer verschillende pijnklachten in het hele lichaam veroorzaken.

 • Loop zo weinig mogelijk op een harde ondergrond.
 • Draag schokabsorberende schoenen die goede steun bieden, bij voorkeur in combinatie met een inlegzool.
 • Vraag oefeningen aan uw arts of fysiotherapeut: zachte aanspanning van de pees onder de voet. Als de kleine spieren in de voetboog sterker worden, wordt de pees onder de voet ontlast.
 • In zeldzame gevallen kan een operatie nodig zijn waarbij de pees onder de voet wordt losgemaakt van het bot.

Align Footwear® verlicht pijn bij holle voeten

We hebben heel goede ervaringen met klanten met holvoet. Inlegzolen van Align Footwear® verhogen uw beweeglijkheid, comfort en prestaties. Ze bevorderen een betere houding, zorgen dat uw lichaam zich aanpast aan uw kinetische keten, en verbeteren uw gezondheid en welzijn.
Als uw lichaam door de zolen de correcte natuurlijke houding aanneemt, wordt bij elke stap die u zet de belasting meer gelijk verdeeld. De inlegzolen van Align Footwear® verminderen de destructieve schokgolven die elke keer dat uw voeten op de grond komen door uw hele lichaam trekken. Dat betekent minder druk en eventuele ontstekingen in uw gewrichten, spieren, pezen en gewrichtsbanden – en dat is goed voor u als u een ernstige en pijnlijke holle voet hebt.

De inlegzolen van Align Footwear® corrigeren de voet naar een meer neutrale positie. Zo wordt de holle voet ontlast en dat draagt bij aan verlichting van de pijn en aan het genezingsproces van het lichaam. De inlegzolen zijn voorzien van een zachte gel die de druk van het lichaamsgewicht verdeelt en de pijn verlicht die u kunt voelen als u hielspoor hebt. Onze zool corrigeert uw hiel met drie steunpunten – en daarop hebben we wereldwijd patent. Door de hiel te corrigeren zodat die recht staat, worden ook uw knie, heup en schouders gecorrigeerd. Bij veel van onze tevreden klanten heeft dat tot een goede pijnverlichting geleid. Daarnaast wordt onnodige druk op spieren, gewrichten, botten en pezen vermeden, doordat het lichaamsgewicht ook optimaal wordt verdeeld.

– De filosofie achter Align Footwear® is, in tegenstelling tot veel van de meer traditionele benaderingen van bijvoorbeeld pijn in de hiel en voorvoet, te voorkomen dat de voet moet worden vastgezet met steunzolen, pelottes of wiggen. Die verminderen de beweeglijkheid, waardoor de spieren van de voet verslappen. Dat kan op den duur pijn gaan doen, en het is moeilijk om de spieren weer te trainen. Onze zool corrigeert uw hiel met de drie steunpunten – en dat heeft bij veel van onze tevreden klanten tot een goede pijnverlichting geleid bij bijvoorbeeld doorgezakte voorvoeten, maar ook bij hielspoor, ischiaspijn, pijn in de knie en veel meer. Die methode sluit perfect aan op de oefeningen voor uw voeten die bij problemen en pijn vaak worden aanbevolen door voetspecialisten. Als de voet tijdens het lopen in een bepaalde stand wordt vastgezet, wordt het effect van de oefeningen minder.

De inlegzolen van Align Footwear® zijn uniek en anders dan alle andere inlegzolen op de markt. De enkel moet worden gestuurd, om zo de mogelijkheden van het lichaam te optimaliseren en de spieren onder de voet te bewegen zoals de natuur het heeft bedoeld. We hebben klanten die iedere dag meer dan 10 uur lopen en staan en die ons vertellen dat ze, nadat ze de inlegzolen van Align Footwear® een poos hadden geprobeerd, veel minder of helemaal geen pijn meer hadden.

We dagen u uit om de inlegzolen van Align Footwear® een kans te geven. Probeer de inlegzolen van Align Footwear® uit op uw voeten. Wij bieden u de mogelijkheid de zolen maximaal 60 dagen uit te proberen. Als u geen verschil merkt, stuurt u de zolen gewoon naar ons terug en betalen wij u uw geld terug.


60 dages fuld returret

60 dagen recht op terugzending

Niet helemaal tevreden? Dan krijgt u uw geld terug.

Ring til Mette Fly hvis du har spørgsmål

Vragen?

Bel +45 22 633 633
of contact@alignfootwear.nl