Ingezakte voorvoet

Wie krijgt last van een ingezakte voorvoet?

Pijn in de voorvoet of een ingezakte voorvoet is geen onbekend probleem voor veel hardlopers, oudere mensen en mensen die dagelijks veel staan en lopen. Een ingezakte voorvoet kan slopend zijn, omdat de aandoening vaak gepaard gaat met constante pijn.

De voorvoet heeft normaal gesproken een overdwarse boog, net zoals de voetboog in de lengte bij wie geen platvoeten heeft. Als de boog niet aanwezig is, wordt de voorvoet plat, met het risico dat het hele lichaamsgewicht op de bal van de voet, de botten van de voorvoet en de zenuwen drukt.
De zenuwen, die doorlopen tot de tenen, kunnen bij een verzonken voorvoet beklemd raken. Dat kan zich ontwikkelen tot een zeer pijnlijke situatie.

Oorzaken van een ingezakte voorvoet

In het grootste deel van de gevallen wordt een ingezakte voorvoet veroorzaakt door knellende, te kleine of op een andere manier slecht passende schoenen. De directe oorzaak van een ingezakte voorvoet is de verandering in de druk op de botten van de voet. Voordat een ingezakte voorvoet ontstaat, hebben de tenen vaak al in dezelfde stand gestaan als bij hamertenen.

Andere mogelijke oorzaken van een ingezakte voorvoet:

 • Beschadiging van de spieren in de voet
 • Stijve grote teen
 • Operaties aan de tenen of de voet

Insoles - Plantar fasciitis

 • Meer dan 300.000 klanten hebben al gekocht.
 • Effectief tegen Ingezakte voorvoet
 • Volle tevredenheid of geld terug

Slechts 69 €

Symptomen van een ingezakte voorvoet

Voordat de pijn echt erg wordt, zijn de meest voorkomende symptomen van een ingezakte voorvoet gevoelloosheid in de voet of het gevoel dat de voet slaapt. Andere mogelijke symptomen zijn het gevoel dat u op een irritant kussentje loopt of dat uw botten rechtstreeks tegen de ondergrond drukken. Hoewel het niet altijd zo eenvoudig is, hebben de symptomen meestal te maken met een onjuiste stand van de voet.

Behandeling of inlegzool voor een ingezakte voorvoet?

In veel gevallen kan uw fysiotherapeut, arts of voetspecialist u oefeningen aanraden waarmee u uw ingezakte voorvoet kunt verstevigen en trainen. U moet echter wel geduld hebben, want u merkt pas resultaat als u gedurende een lange periode hebt getraind.

Trainen en oefenen zijn een goed idee, maar met inlegzolen in uw schoenen kunt u de pijn en symptomen binnen een paar weken verminderen zonder dat u helemaal hoeft te stoppen met uw gebruikelijke activiteiten. Een inlegzool kan de mechanische en fysieke belasting van een ingezakte voorvoet actief verminderen en elimineren.

De behandeling van een ingezakte voorvoet kan lastig zijn. Het is vaak moeilijk om eenmaal ontstane schade te herstellen.

 • Oefeningen voor een ingezakte voorvoet
 • Speciaal voor een ingezakte voorvoet gemaakte inlegzool
 • Massagetechnieken
 • Orthopedische schoenen voor een ingezakte voorvoet
 • Operatie

Het lijdt geen twijfel dat wanneer u pijn in de voorvoet hebt door een geheel of gedeeltelijk ingezakte voorvoet, u door een fysiotherapeut de oorzaak van het probleem moet laten vaststellen. Als u zelf geen ervaring hebt met de behandeling van voorvoetproblemen, kan het lastig zijn om de juiste behandeling te kiezen.

Wat kan Align Footwear® voor u doen?

De inlegzolen van Align Footwear® dragen bij aan het verlichten van de pijn die ontstaat bij een ingezakte voorvoet. Een ingezakte voorvoet ontstaat bijvoorbeeld wanneer de pees en de spier onder de voorvoet en bij de tenen slap en “plat” worden. Dit kan gebeuren wanneer de pees en spier niet in beweging blijven en dus niet sterker worden. Er wordt namelijk geen kunstmatige steun in de vorm van bijvoorbeeld een voorvoetspelotte onder de voorvoet geplaatst, zoals vroeger wel gebeurde. De enkel moet worden gestuurd, om zo de mogelijkheden van het lichaam te optimaliseren en alle spieren onder de voeten ruimte te geven om zich te bewegen – precies zoals de natuur het heeft bedoeld.


Délai de rétractation de 60 jours

100 % satisfait ou 100 % remboursé !

Please call the Align Team in case you have any questions

Vous avez des questions ?

Contactez-nous au +45 22 633 633
ou à l’adresse suivante   contact@alignfootwear.nl