Lopersknie

knae-smerter-ved-loeb

Lopersknie

Bij herhaalde eenzijdige bewegingen in het kniegewricht, zoals bijvoorbeeld bij hardlopen of fietsen, glijdt de stevige gewrichtsband – de tractus iliotibialis – over de buitenkant van het dijbeen, net boven de knie. Hierdoor kan een ontsteking ontstaan in de pees of in de onderliggende slijmbeurs.

Welke symptomen kunnen wijzen op een lopersknie?

Langzaam beginnende pijn aan de buitenkant van de knie die erger wordt bij druk, strekken van de buitenste gewrichtsband (tractus iliotibialis) en hardlopen. Vaak kan een arts de diagnose stellen met een eenvoudig onderzoek. Als er twijfel is over de diagnose, is een echo aan te raden.

Wat kan een lopersknie veroorzaken?

Zowel joggers als professionele hardlopers kunnen een lopersknie krijgen. Een lopersknie komt vooral vaak voor bij langeafstands- of marathonlopers. De aandoening is echter ook niet ongebruikelijk bij wielrenners. Overpronatie in de voet verhoogt ook de wrijving tussen het dijbeen en de iliotibiaalband. Overpronatie betekent dat iemand op de binnenkant van de voetzool loopt, waarbij de binnenkant van de voet dus lager zit dan normaal.

Indlægssåler - Plantar fasciitis

  • Meer dan 300.000 klanten hebben al gekocht
  • Effectief tegen lopersknie
  • Volle tevredenheid of geld terug

Slechts 69 €

Welke mogelijkheden voor behandeling zijn er?

De behandeling moet plaatsvinden in overleg met uw arts en omvat meestal ontlasting, aanspannen van de buitenste gewrichtsband en revalidatie. Het is essentieel dat uw schoenen goede schokabsorptie hebben. Als de voeten in een verkeerde positie staan, moet dat worden gecorrigeerd met schoenen of inlegzolen.
Vaak worden medicijnen gebruikt als aanvullende behandeling. Ontstekingsremmende medicijnen (NSAID’s) kunnen een goed effect hebben. Cortisoneninjecties helpen in sommige gevallen en worden vaak gebruikt in combinatie met een ultrasound behandeling of een andere vorm van elektrotherapie. Fysiotherapie in de vorm van massage, oefeningen en stretchen kan ook nuttig zijn.
Het doel van de behandeling is het ongemak te verlichten, de ontsteking te verminderen en problemen in de toekomst te voorkomen. De behandeling bestaat uit ontlasten, hardlopen op vlak terrein, eventueel veranderen van het loop- en hardlooppatroon. Fietsers kunnen proberen hun zadel iets lager te zetten. Voorkom dat u bij het fietsen uw knieën helemaal moet strekken.

Feiten

  • Lopersknie is de naam van een sportblessure aan de buitenkant van het kniegewricht.
  • Bij een lopersknie hebt u meestal pijn aan de buitenkant van de knie.
  • In het begin is de pijn diffuus en is het vaak moeilijk om precies aan te geven waar de pijn vandaan komt. Na enige tijd wordt de pijn scherper en meer begrensd tot de botachtige uitstulping aan de buitenkant van de knie.
  • De aandoening komt veel voor bij langeafstandslopers en wielrenners. Aanpassen van sportactiviteiten en schoenen is noodzakelijk.
  • In zeldzame gevallen is een operatie nodig, waarbij het peesblad wordt gespleten.

Inlegzolen van Align Footwear® verhogen uw beweeglijkheid, comfort en prestaties. Ze bevorderen een betere houding, zorgen dat uw lichaam zich aanpast aan uw kinetische keten, en verbeteren uw gezondheid en welzijn. Als uw lichaam door de zolen de correcte natuurlijke houding aanneemt, wordt bij elke stap die u zet de belasting meer gelijk verdeeld. Onze inlegzolen verminderen de destructieve schokgolven die elke keer dat uw voeten op de grond komen door uw hele lichaam trekken. Dat betekent minder druk en eventuele ontstekingen in uw gewrichten, spieren, pezen en gewrichtsbanden. Na vele jaren onderzoek naar onze driepuntstechnologie hebben we een design ontwikkeld waarmee de enkel met tot 32% in een meer neutrale positie wordt gezet en een eventuele pronatie (scheeflopen) met tot 27% wordt verminderd. Daarnaast zetten de zolen het scheenbeen met tot 40% in een meer neutrale positie. Deze aanpassing van de enkel en het scheenbeen zorgen voor de vermindering van pijn, vermoeidheid, pronatie en supinatie. Door de voet aan de zijkant te steunen, behouden we ook de volledige mobiliteit van de voetspieren, wat niet lukt als we alleen een steun onder de voet maken, zoals bijvoorbeeld met een pelotte of een “kunstmatige” steunzool.


60 dages fuld returret

60 dagen recht op terugzending

Niet helemaal tevreden? Dan krijgt u uw geld terug.

Ring til Mette Fly hvis du har spørgsmål

Vragen?

Bel +45 22 633 633
of contact@alignfootwear.nl