Platvoeten

Platfod

Wat zijn platvoeten?

Platvoeten is een toestand waarbij de welving van de voet (de voetboog) plat is – d.w.z. dat de hele voet de grond raakt.
Baby’s en kleine kinderen hebben meestal platvoeten, omdat hun voeten nog niet volledig zijn ontwikkeld. Maar bij sommige mensen ontwikkelt de voetboog zich nooit en dat zijn de gevallen waarin van platvoeten wordt gesproken.
Platvoeten kunnen overbelasting van de voeten veroorzaken, wat pijnlijk kan zijn in de voet en/of de kuit. De pijn ontstaat vaak later op de dag, waarbij de voeten soms opgezet zijn.
Platvoeten worden normaal gesproken verholpen met speciaal ontworpen inlegzolen. Als de misvorming slopende pijn veroorzaakt, kan een operatie nodig zijn.

Wat is de oorzaak van platvoeten?

Platvoeten kunnen aangeboren en erfelijk zijn, maar kunnen zich ook ontwikkelen door andere problemen, zoals:

  • Een te korte achillespees, wat bij het lopen leidt tot overbelasting van de peesplaat. Hierdoor worden de vezels uitgerekt en ontstaan platvoeten.
  • Zenuwaandoeningen zoals een open rug (meningocèle) en spastische verlamming
  • Vergroeiing van de voetwortelbeentjes
  • Gescheurde of zwakke m. tibialis posterior, een van de belangrijkste stabiliserende spieren van het onderbeen die de voet recht moet houden
  • Botbreuk in de achter- of middenvoet
  • Polio of reumatoïde artritis

Indlægssåler - Plantar fasciitis

  • Meer dan 300.000 klanten hebben al gekocht.
  • Effectief tegen platvoeten
  • Volle tevredenheid of geld terug

Slechts 69 €

Behandeling van platvoeten

Veel mensen hebben baat bij een bezoek aan een podotherapeut, die een inlegzool kan voorschrijven die de voetboog ondersteunt en zorgt voor een gelijkmatige belasting van de voetzool. Kinderen en jongeren met flexibele platvoeten hebben inlegzolen nodig die het hielbeen recht zetten en zo zorgen voor een normale voetafwikkeling.

Als er eenmaal platvoeten zijn geconstateerd, is alleen verlichting van de symptomen mogelijk en in de meeste gevallen bestaat de behandeling uit advies over schoenen. Speciale schoenen, inlegzolen of enkelsteunen die de pees ontlasten, kunnen een oplossing zijn. Als er een acute ontsteking in de pees ontstaat, kan die worden behandeld met ontstekingsremmende medicijnen, zoals een pijnstillende crème, en moet de voet rust krijgen.

Als de platvoeten veel pijn veroorzaken, kan een operatie nodig zijn. Een operatieve ingreep kan weliswaar goede resultaten hebben, maar er is een jaar van revalidatie nodig voordat het goede effect van de ingreep te merken is. Platvoeten bij volwassenen zijn een chronische aandoening. Als ze niet worden behandeld, worden ze geleidelijk erger. Het is daarom belangrijk om op tijd met de behandeling te beginnen. Op die manier kunnen de chronische complicaties worden voorkomen die ontstaan bij onbehandelde gevallen, vooral bij oudere mensen. Het gebruik van corrigerende inlegzolen werkt tegen de pijn en voorkomt waarschijnlijk dat de toestand erger wordt.

Hoe kan Align Footwear® helpen?

De inlegzolen van Align Footwear® dragen bij aan een aanzienlijke vermindering van platvoeten.
Platvoeten ontstaan als de enkel naar binnen rolt. De spieren van de voetboog worden slap en “plat”. Hierdoor wordt de pees onder de voet uitgerekt, wat onnatuurlijke spanning veroorzaakt. De inlegzolen van Align Footwear® corrigeren de voet naar een neutrale positie. Het gaat er niet om een kunstmatige steun onder de voet te plaatsen, maar om de volledige mobiliteit van de voet te behouden en de spieren van de voet te activeren.
Bij overpronatie lijkt het misschien of de voetzool de oorzaak van het probleem is, maar in werkelijkheid is dat de enkel. Als de enkel naar binnen rolt, wordt het middelste gedeelte van de voet en de voorvoet in een niet bepaald optimale stand gedwongen. Zo ontstaan platvoeten. Het wordt daardoor voor het lichaam heel zwaar om zich voort te bewegen, en dat resulteert in vermoeidheid en biomechanische stress. Overpronatie kan negatieve gevolgen hebben voor de hele lichaamshouding en kan onnodige belasting van de enkels, knieën, heupen, nek en rug veroorzaken.

Inlegzolen van Align Footwear® verhogen uw beweeglijkheid, comfort en prestaties. Ze bevorderen een betere houding, zorgen dat uw lichaam zich aanpast aan uw kinetische keten, en verbeteren uw gezondheid en welzijn. Als uw lichaam door de zolen de correcte natuurlijke houding aanneemt, wordt bij elke stap die u zet de belasting meer gelijk verdeeld. Onze inlegzolen verminderen de destructieve schokgolven die elke keer dat uw voeten op de grond komen door uw hele lichaam trekken. Dat betekent minder druk en eventuele ontstekingen in uw gewrichten, spieren, pezen en gewrichtsbanden.

Onze zool corrigeert uw hiel met drie steunpunten waarop we wereldwijd patent hebben. Door de hiel te corrigeren zodat die recht staat, worden ook uw knie, heup en schouders gecorrigeerd. Bij veel van onze tevreden klanten heeft dat de pijn flink verminderd. Door het lichaam te corrigeren naar een rechte en natuurlijkere houding, kan de pijn die wordt veroorzaakt door platvoeten ook minder worden.


60 dages fuld returret

60 dagen recht op terugzending

Niet helemaal tevreden? Dan krijgt u uw geld terug.

Ring til Mette Fly hvis du har spørgsmål

Vragen?

Bel +45 22 633 633
of contact@alignfootwear.nl