Pronatie

Haelspore

Wat is pronatie?

Pronatie is een beweging die zich voordoet in de voet als die wordt belast. Daarbij valt de middenvoet naar binnen als er gewicht op rust. Als dat gebeurt, worden de gewrichtsbanden en spieren die de kleine botjes in de voet steunen, aangespannen. Bij het afzetten komt die energie vrij. De pronatie zorgt er zo voor dat de voet werkt als een verende schokdemper voor de belasting die tijdens het lopen ontstaat.

We zitten allemaal anders in elkaar: Sommige mensen hebben zachte voeten, andere juist stijve. De hoogte van de voetboog varieert behoorlijk. Tijdens het lopen landen we ook verschillend, en we zetten ons op verschillende manieren af. Al die verschillen zorgen voor variaties in de pronatie.

Pronatie is de natuurlijke schokabsorptie van de voet. Als uw pronatie niet optimaal fungeert, loopt u een groot risico op blessures. Te veel pronatie kan een probleem zijn, omdat daarbij de gewrichtsbanden en spieren in de voet en het onderbeen, die de voet proberen te stabiliseren, onder druk staan.

Pronatie is een complexe beweging in de voet en de enkel, die wordt aangestuurd door gewrichten en spieren in de voet, de enkel en het onderbeen. Dat betekent dat de spieren op den duur moe en overbelast kunnen raken als u niet zorgt voor de juiste schokabsorptie en steun voor uw voeten en enkels.

Indlægssåler - Plantar fasciitis

  • Meer dan 300.000 klanten hebben al gekocht.
  • Effectief tegen Pronatie
  • Volle tevredenheid of geld terug

Slechts 69 €

Pronatie en hardloopschoenen

Probeer eens een aantal verschillende hardloopschoenen uit op een loopband bij een van de vele hardloopwinkels of bij een sportvereniging. Die service bieden de meeste winkels die hardloopschoenen van goede kwaliteit verkopen. Daarna kunt u de hardloopschoenen kiezen die het beste bij u passen en waarin u zich het beste voelt.
Het belangrijkste is dat ze lekker zitten bij het lopen. Vaak heeft een zachte voet met een platte voetboog (‘platvoet’) de neiging tot meer pronatie dan een stijve voet met een hoge voetboog (‘holvoet’).
Als uw gebruikelijke hardloopschoenen naar binnen hellen en het meest zijn versleten aan de binnenkant van de zool, wijst dat op een sterke pronatie en hebt u misschien steun aan de binnenkant van uw voet nodig om overpronatie te voorkomen.
Als uw hardloopschoenen naar buiten hellen en het meest zijn versleten aan de buitenkant van de zool, kan dat erop wijzen dat u voldoende steun hebt aan de binnenkant. U hebt dan mogelijk een zachtere en neutralere hardloopschoen nodig.

Wat kan Align Footwear® doen?

Inlegzolen van Align Footwear® dragen bij aan een aanzienlijke vermindering van pronatie. Wereldwijd heeft 80% van alle mensen in enige mate last van overpronatie. De inlegzolen van Align Footwear® corrigeren de voet naar een meer neutrale positie. Het gaat er namelijk niet om een kunstmatige steun onder de voet te plaatsen maar om de volledige mobiliteit van de voet te behouden en de spieren van de voet te activeren.

Bij overpronatie lijkt het misschien of de voetzool de bron van het probleem is, maar in werkelijkheid is dat de enkel. Als de enkel naar binnen rolt, wordt het middelste gedeelte van de voet en de voorvoet in een niet bepaald optimale stand gedwongen. Zo ontstaan pronatie of platvoeten. Het wordt daardoor voor het lichaam heel zwaar om zich voort te bewegen, en dat resulteert in vermoeidheid en biomechanische stress. Overpronatie kan negatieve gevolgen hebben voor de hele lichaamshouding en kan onnodige belasting van de enkels, knieën, heupen, nek en rug veroorzaken.

Uit een onderzoek van dr. Martyn Shorten (PhD), onafhankelijk expert van het Amerikaanse “Runner’s World”, blijkt dat de inlegzolen van Align Footwear® de enkel met tot 32% in een meer neutrale stand zetten en dat een eventueel aanwezige pronatie (scheeflopen) met tot 27% wordt verminderd. Daarnaast zetten de zolen het scheenbeen met tot 40% in een neutralere stand. Geen enkele andere producent van schoeninlays en inlegzolen kan dergelijke getallen laten zien.


60 dages fuld returret

60 dagen recht op terugzending

Niet helemaal tevreden? Dan krijgt u uw geld terug.

Ring til Mette Fly hvis du har spørgsmål

Vragen?

Bel +45 22 633 633
of contact@alignfootwear.nl