Scheenbeenvliesontsteking – shin splints of tibiaal stresssyndroom

Skinnebensbetændelse

Wat zijn de symptomen van scheenbeenvliesontsteking?

Een scheenbeenvliesontsteking voelt aan als pijn of een pijnlijk gevoel aan de voorkant en zijkant van het grote scheenbeen. Sommige mensen voelen de symptomen hoog bovenaan het scheenbeen of net onder de knie, anderen voelen ze wat verder omlaag bij de enkel, en weer anderen hebben pijn langs het hele scheenbeen.

Er kan een duidelijke pijn worden opgeroepen door te drukken op de plek waar het pijn doet en in erge gevallen kan de pijn uitstralen naar de voet – en daar is een reden voor: de spieren die de voet recht houden, optillen en steunen, beginnen boven aan het scheenbeen en eindigen onderaan aan de binnenkant van de voet. Als u een scheenbeenvliesontsteking hebt door het hardlopen, voelt u de pijn vaak aan het begin van uw training.

De pijn verdwijnt als uw spieren zijn opgewarmd en komt een paar uur of een paar dagen na uw hardlooptraining weer terug. Daarom is massage vaak een heel goede behandeling van de symptomen bij het begin van de scheenbeenvliesontsteking.

Indlægssåler - Plantar fasciitis

 • Meer dan 300.000 klanten hebben al gekocht.
 • Effectief tegen Scheenbeenvliesontsteking
 • Volle tevredenheid of geld terug

Slechts 69 €

Wat kan een scheenbeenvliesontsteking veroorzaken?

Factoren zoals de stand van uw knieën of heupen, uw hardloopstijl of de ondergrond waarop u loopt kunnen de oorzaak van uw scheenbeenvliesontsteking zijn. Als u een scheenbeenvliesontsteking hebt, kan dat komen doordat uw voet relatief meer trekt dan uw knie of heup, door een verkeerde stand/werking van uw voet of door beide oorzaken. De oorzaak van een scheenbeenvliesontsteking kan ook liggen in een complexere scheefheid in uw lichaam, maar de meest voorkomende oorzaken van een scheenbeenvliesontsteking moeten worden gezocht in de voet. Bij hardlopen en snel lopen laten we onze voeten monotoon overwerken, waarmee we het risico vergroten op vervolgbelasting zoals scheenbeenvliesontsteking of pijnlijke schenen. Veel mensen weten wat het is om verkeerde schoenen te dragen. Als je er even in loopt, gebeurt er niets. Maar als je lang op de verkeerde schoenen loopt, kun je blaren krijgen. Hetzelfde geldt bij een verkeerde en scheve stand van de voet, die scheenbeenvliesontsteking kan veroorzaken. Als we even lopen op een voet die verkeerd werkt of een verkeerde stand heeft, gebeurt er niets. Maar als we gaan hardlopen, of als we meerdere kilometers lopen (al zijn het er maar 2), kan dat een scheenbeenvliesontsteking veroorzaken.

Welke mogelijkheden voor behandeling zijn er?

Het doel van de behandeling is het verminderen van de ontsteking, het verlichten van de acute symptomen en voorkomen dat er nieuwe problemen ontstaan. Milde en gematigde gevallen worden behandeld door het been te ontlasten, maar er kan een operatie nodig zijn als de behandeling met medicijnen niet werkt.

Het is belangrijk om de oorzaak van het probleem goed te laten onderzoeken. Hebt u platvoeten, erge holvoeten of draait de voorvoet naar beneden – dan heeft uw voet een verkeerde stand. In die gevallen zijn inlegzolen een goede oplossing. Ze dragen bij aan het corrigeren van de voet, zodat die niet verkeerd aan de spieren rondom het scheenbeen trekt.

Training onder begeleiding van een fysiotherapeut kan nuttig zijn. De fysiotherapeut kan ook helpen bij het corrigeren van of het compenseren voor een eventuele verkeerde stand van de voeten. Tegelijkertijd kan de fysiotherapeut advies geven over rekoefeningen en andere vormen van sport. Een loopanalyse kan aantonen of uw voet proneert of supineert. In die gevallen zou u inlegzolen moeten aanschaffen die goede steun geven aan de binnenkant van de voet onder de voetboog of achter bij de hiel. Daarmee kan de verkeerde belasting van de voet/kuit worden gecorrigeerd, waardoor minder pijn ontstaat.

Behandeling met medicijnen heeft waarschijnlijk maar weinig effect. In korte periodes met acute en duidelijke pijn kunt u echter wel door de arts voorschreven medicijnen proberen. Plaatselijke behandeling met een gel – vaak verkrijgbaar in de handverkoop.
Een operatie kan nodig zijn als de eigen inzet en behandeling met medicijnen geen resultaat heeft. Een operatie wordt op zijn vroegst overwogen nadat 3-6 maanden ontlasten van het been onvoldoende effect heeft

Wat kunt u zelf doen als u scheenbeenvliesontsteking hebt?

Vermijd of verminder de belasting. De pijnlijke spieren hebben rust nodig. Stap eventueel over op een andere vorm van sport. Daarnaast moet u

 • Loop zo weinig mogelijk/minder op een harde ondergrond
 • Draag stabiele schoenen met een goede schokabsorptie
 • Draag hardloopschoenen met een goede schokabsorptie en zorg dat u ook tijdens de warming-up schokabsorptie hebt
 • Draag verende schoenen
 • Loop zo weinig mogelijk op een harde ondergrond zoals asfalt
 • Train minder of anders als de symptomen terugkomen
 • Gebruik eventueel tape ter ondersteuning

Inlegzolen van Align Footwear® verlichten de pijn als u vaak last hebt van scheenbeenvliesontsteking. Een dergelijke ontsteking ontstaat na een overbelastingsblessure, die optreedt na een langere periode met herhaalde belasting, zoals hardlopen of springen, of bij een verhoogde intensiteit van trainingen. De kuitspieren zijn niet sterk genoeg om het vol te houden bij bijvoorbeeld het hardlopen en worden moe en raken geïrriteerd. Uiteindelijk ontstaat een ontstekingstoestand in het bindweefsel aan de kant van het scheenbeen.

De combinatie van inlegzolen van Align Footwear® en dagelijkse rekoefeningen verminderen de pijn en genezen uw scheenbeenontsteking. Na vele jaren onderzoek naar onze driepuntstechnologie hebben we een design ontwikkeld waarmee de enkel met tot 32% in een meer neutrale positie wordt gezet en een eventuele pronatie (scheeflopen) met tot 27% wordt verminderd. Daarnaast zetten de zolen het scheenbeen met tot 40% in een meer neutrale positie. Deze positie van de enkel en het scheenbeen zorgt voor de vermindering van pijn, vermoeidheid, pronatie en supinatie. Door de voet aan de zijkant te steunen, behouden we ook de volledige mobiliteit van de voetspieren, wat niet lukt als we alleen een steun onder de voet maken, zoals bijvoorbeeld met een pelotte of een “kunstmatige” steunzool.

Inlegzolen van Align Footwear® verhogen uw beweeglijkheid, comfort en prestaties. Ze bevorderen een betere houding, zorgen dat uw lichaam zich aanpast aan uw kinetische keten, en verbeteren uw gezondheid en welzijn. Als uw lichaam door de zolen de correcte natuurlijke houding aanneemt, wordt bij elke stap die u zet de belasting meer gelijk verdeeld. Onze inlegzolen verminderen de destructieve schokgolven die elke keer dat uw voeten op de grond komen door uw hele lichaam trekken. Dat betekent minder druk en eventuele ontstekingen in uw gewrichten, spieren, pezen en gewrichtsbanden.

Feiten:

 • Een scheenbeenvliesontsteking wordt veroorzaakt door overbelasting bij het sporten
 • Bij de overgang tussen spier en bot ontwikkelt zich een irritatie waardoor er snel pijn kan ontstaan, wat een actieve levensstijl in de weg kan staan
 • Bij een verkeerde stand van voeten en knieën, pronatie en X-benen hebt u meer kans om deze aandoening te ontwikkelen
 • De behandeling bestaat vaak uit het ontlasten van het been, waarbij inlegzolen in de schoenen extra kunnen helpen

60 dages fuld returret

60 dagen recht op terugzending

Niet helemaal tevreden? Dan krijgt u uw geld terug.

Ring til Mette Fly hvis du har spørgsmål

Vragen?

Bel +45 22 633 633
of contact@alignfootwear.nl