Sportblessure? – Zo bouwt u weer op
Veel blessures zijn te wijten aan overbelasting als gevolg van verkeerde of te intensieve training, maar er kan ook sprake zijn van verstuikingen, verrekte spieren en dergelijke.
Zelfs als u een goede conditie hebt, kunnen er blessures ontstaan. Als u overstapt op een andere tak van sport, waarbij gewrichten en spieren op een andere manier worden belast dan bij de sport die u eerst beoefende, kunnen er ook blessures ontstaan.
Veel blessures ontstaan door een gebrekkige warming-up.
Ze ontstaan doordat u de belasting verhoogt, harder traint dan u gewend bent of bij een plotselinge schok of draai in het lichaam. Bedenk ook of de blessure kan zijn ontstaan door slecht materiaal (zoals schoenen), te weinig steun of een verkeerde techniek.
- Meer dan 300.000 klanten hebben al gekocht.
- Effectief tegen Sportblessure
- Volle tevredenheid of geld terug
Slechts 69 €
Dit doet u bij een sportblessure
Als u tijdens het beoefenen van sport een blessure oploopt, moet u rustig aan doen en niet proberen te snel weer op te bouwen. Verstuikingen en bot- en spierblessures kunnen aanzienlijk verergeren als u blijft sporten. Schrammen en sneetjes kunnen vaak worden verbonden, waarna u weer verder kunt sporten.
De meeste sportblessures kunnen worden behandeld volgens het RICE-principe:
- Rust
- IJs
- Compressie
- Elevatie
Blessures in gewrichten botten en spieren zijn zichtbaar met behulp van röntgenfoto’s of CT-, MRI- of ultrasone scans.
Nadat de blessure is genezen, moeten de spieren en gewrichten vaak een tijd revalideren.
Het kan helaas nodig zijn om te stoppen met uw sport als u vaker dezelfde blessure oploopt. Het beschadigde weefsel is vaak iets zwakker nadat het weer is hersteld, en het risico op eenzelfde blessure is daarom hoger. Na een gewrichtsblessure hebt u een hoger risico om later artrose te ontwikkelen.
Door ontlasten te combineren met slimme revalidatie, kunt u de bij het sporten geblesseerde gewrichten, spieren of botten versterken.
Dat wil zeggen dat de blessure in bijvoorbeeld spieren, pezen, gewrichtsbanden of botten moet worden ontzien, terwijl u tegelijkertijd gecontroleerde krachttraining doet zodat het omliggende gebied nog sterker wordt dan voordat u de blessure opliep. Houd er rekening mee dat u meer tijd moet besteden aan uw revalidatie dan wat u aan uw training besteedde toen u niet geblesseerd was.
Voor een zo goed mogelijk revalidatieresultaat moet u daarom, in overleg met een fysiotherapeut, arts of andere specialist, het volgende doen en combineren:
- Conditietraining
- Kracht- en lenigheidstraining
- Speciale oefeningen die gericht zijn op het geblesseerde lichaamsdeel
Heel algemeen geldt als vuistregel het volgende schema voor een revalidatieproces:
1: 4 weken training voor het verbeteren van de spierkracht
2: 4 maanden training voor het verstevigen van de botten
3: 8 maanden training voor het versterken van gewrichtsbanden en pezen.
In sommige gevallen, als de training meteen wordt aangepast, is een paar dagen ontzien in combinatie met een speciale training genoeg om de symptomen te verminderen. Als de training niet wordt veranderd, blijft de overbelasting bestaan en kan de blessure zich in de loop van enkele dagen tot maanden ontwikkelen tot een langdurige, chronische blessure, die zeer pijnlijk en in het ergste geval blijvend kan zijn.Om blessures te voorkomen, is het belangrijk dat u materiaal gebruikt met de juiste steun en het juiste comfort. U kunt de belasting van met name de voetgewrichten, kniegewrichten, heupgewrichten en wervelkolom veranderen door op de juiste stand van uw voeten te letten. Als uw voeten en enkels in een rechte en natuurlijke stand staan, worden ook uw knieën, heupen en schouders gecorrigeerd. In veel gevallen kan dat zorgen voor een flinke verlichting van de pijn. Daarnaast wordt onnodige druk op spieren, gewrichten, botten en pezen vermeden, doordat het lichaamsgewicht ook optimaal wordt verdeeld. Omdat traditionele pelottes, wiggen en steunzolen worden vermeden, blijven de spieren onder uw voeten op een natuurlijke manier in beweging. U gaat uw voeten op een meer natuurlijke manier gebruiken, waarbij alle spieren van de voeten worden gebruikt en sterker worden, wat ook een positief effect heeft op bijvoorbeeld een ingezakte voorvoet. Alles bij elkaar een heel goed uitgangspunt voor het voorkomen van sportblessures en revalidatie.
De inlegzolen van Align Footwear® hebben drie wereldwijd gepatenteerde steunpunten die de steun van de schoen, de stabiliteit en het contact met de ondergrond optimaliseren en zo optimale prestaties garanderen. De inlegzolen van Align Footwear® werken met de voet en creëren zo de beste omstandigheden voor de spieren en pezen rondom het onderbeen, de enkel en voet, die zo natuurlijk mogelijk worden gebruikt bij de voetafwikkeling.Het uitgangspunt is onder andere diepgaand onderzoek op het gebied van biomechanica. Deze basis heeft bijgedragen aan een grotere kennis over hoe bij verschillende typen voeten (pronatie, neutraal en supinatie) de druk over de zool van de voet wordt verdeeld.
Die kennis heeft geleid tot de ontwikkelen van steunzolen die gebruik maken van de eigen schokabsorberende eigenschappen en voortgang genererende mogelijkheden van de voet. Dat gebeurt door allereerst de hiel te corrigeren, waardoor ook de knie, heup en schouders in een natuurlijke en rechte houding worden gecorrigeerd. Tegelijkertijd is er ook gedacht aan verschillende lagen materiaal met een verschillende hardheid in de buiten- en tussenzool van de schoen, zodat het contact met de ondergrond wordt geoptimaliseerd en het lichaam zo goed mogelijk wordt gestabiliseerd en gecorrigeerd.
60 dagen recht op terugzending
Niet helemaal tevreden? Dan krijgt u uw geld terug.
Vragen?
Bel +45 22 633 633
of contact@alignfootwear.nl