Sportzolen

Sportssål

Wat is een sportzool?

De belangrijkste taak van een sportzool is de voeten van de sportbeoefenaar optimale steun en schokabsorptie te geven. De sportzool is erop gericht de voeten in een juiste stand te corrigeren, zodat blessures worden verminderd en worden voorkomen. Vaak gaat de sporter ook beter presteren. Vaak worden steunzolen gebruikt. Die zijn er in allerlei soorten en merken, die elk op hun eigen manier tegemoetkomen aan de uitdagingen en behoeften die een actieve levensstijl met dagelijks veel sport met zich meebrengt. De meeste soorten hebben gemeen dat ze zich richten op de voetboog. Daar wordt vaak een wig gebruikt die de voetboog hoog omhooghoudt.

Daarnaast zijn sportzolen vaak zeer schokabsorberend. Als u actief bent, hardloopt, springt of op een andere manier sneller of meer dan anders beweegt, worden uw spieren, pezen en gewrichten ontlast. Als u pijn in uw voeten hebt, is het een goed idee om een arts of fysiotherapeut te raadplegen, die u meer kan vertellen over uw voetconstructie. Als uw voeten niet passen bij de schoenen die u hebt, kunt u druk, ongemak of hevige pijn voelen, niet alleen in uw voeten, maar ook in uw enkels, knieën en heupen. Hetzelfde geldt wanneer u een tijd lang meer staat dan u gewend bent. Als de druk die wordt uitgeoefend op gewrichten, spieren en voeten niet voldoende wordt verminderd of geabsorbeerd, kan dat in bepaalde gevallen leiden tot hardnekkige blessures en pijn. Een sportzool kan bijdragen aan de juiste schokabsorptie. Een zool waarvan het voorste gedeelte van de zool zacht en dik is, is niet per se zachter voor de voet – dat is voor iedereen anders.

Naast de betere schokabsorptie geven sommige sportzolen ook extra steun voor met name lopers met overpronatie. Als u problemen hebt met blessures van de voetboog of de hiel (plantaire fasciitis), kan een sportzool steun bieden op de juiste plekken. Zo worden de meest belaste plekken ontlast.

Insoles - Plantar fasciitis

  • Meer dan 300.000 klanten hebben al gekocht.
  • Effectief tegen Ingezakte voorvoet
  • Volle tevredenheid of geld terug

Slechts 69 €

Welke soorten sportzolen zijn er?

Grofweg kunnen sportzolen worden onderverdeeld in twee typen: zolen met focus op comfort en zolen met focus op steun.
Een zool met focus op comfort is gewoonlijk gemaakt van zacht materiaal, meestal schuim of gel. Dat maakt de schokdemping en -absorptie wat beter. Deze zolen worden vaak gebruikt in heel zachte hardloopschoenen, die vooral bedoeld zijn voor een aangenaam gevoel. Als u gedurende dag veel staat, kan een comfortabele inlegzool goed zijn.

sportssaal-skader

Zolen met steun zijn wat anders opgebouwd. Een zachte zool versterkt de pronatie en daarom zijn zolen met steun wat harder. Dit type zool is verkrijgbaar in verschillende hardheden en diktes.

Een zool met steun geeft u in het algemeen:

  • Een betere lichaamshouding
  • Betere omstandigheden voor de spieren van uw voeten
  • Minder belasting van het kraakbeen in gewrichten, gewrichtsbanden, pezen en spierenr
  • Minder blessures
  • Een beter en effectiever bewegingspatroon
  • Betere schokabsorptie
  • Minder vermoeidheid in het lichaam

Align Footwear

De inlegzolen van Align Footwear® hebben drie wereldwijd gepatenteerde steunpunten die de steun van de schoen, de stabiliteit en het contact met de ondergrond optimaliseren en zo optimale prestaties garanderen.
De inlegzolen van Align Footwear® werken met de voet en creëren zo de beste omstandigheden voor de spieren en pezen rondom het onderbeen, de enkel en voet, die zo natuurlijk mogelijk worden gebruikt bij de voetafwikkeling.

Het uitgangspunt is onder andere diepgaand onderzoek op het gebied van biomechanica. Die basis heeft bijgedragen aan een grotere kennis over hoe verschillende typen voeten (pronatie, neutraal en supinatie) de druk over de zool van de voet verdelen.

De inlegzolen versterken de spieren van de voet en optimaliseren zo de mogelijkheid om tijdens het sporten momentum te genereren. De zolen corrigeren de hiel, waardoor de knie, heup en schouders ook in een natuurlijke en rechte houding worden gecorrigeerd. Tegelijkertijd is er ook gedacht aan verschillende lagen materiaal met een verschillende hardheid in de buiten- en tussenzool van de schoen, zodat het contact met de ondergrond wordt geoptimaliseerd en het lichaam zo goed mogelijk wordt gestabiliseerd en gecorrigeerd. U hebt zo de best omstandigheden om optimaal te presteren en zo uw doelen te bereiken.


Délai de rétractation de 60 jours

100 % satisfait ou 100 % remboursé !

Please call the Align Team in case you have any questions

Vous avez des questions ?

Contactez-nous au +45 22 633 633
ou à l’adresse suivante   contact@alignfootwear.nl