Springersknie

Springerknæ

Springersknie

Springersknie, ook wel jumper’s knee genoemd, is een veel voorkomende overbelastingsblessure bij sporters. Springersknie is een irritatie- of ontstekingstoestand onder de knieschijf, die vaak wordt gezien bij gewichtheffers, wielrenners en badmintonspelers.

Welke symptomen kunnen duiden op een springersknie?

De pijn is vaak scherp of stekend. De aandoening wordt gekenmerkt door pijn vanuit de pees net onder de knieschijf, de onderste aanhechting van de dijspier. De pijn zit meestal in de overgang tussen bot en pees aan de onderkant van de knieschijf, of iets verder naar beneden in de pees. Bij de hierboven genoemde belasting is het risico op een springersknie groter als de spieren niet goed zijn getraind en niet goed met elkaar samenwerken. De lichaamsbouw kan ook een rol spelen, bijvoorbeeld als u X-benen of platvoeten hebt. Daarnaast kunnen een harde ondergrond en slechte schoenen bijdragen aan de ontwikkeling van een springersknie.

Indlægssåler - Plantar fasciitis

  • Meer dan 300.000 klanten hebben al gekocht.
  • Effectief tegen Springersknie
  • Volle tevredenheid of geld terug

Slechts 69 €

Wat kan een springersknie veroorzaken?

Herhaalde eenzijdige belasting van de knieschijfpees door bijvoorbeeld springen en schoppen leidt tot microscopisch kleine breukjes bij de knieschijfpezen aan de onderkant van de knieschijf. Aanvankelijk gaat de pijn weg na het opwarmen, maar als de belasting wordt voortgezet, ontstaat op den duur een chronische ontsteking in de pees. In sommige gevallen ontstaan de symptomen bij de peesaanhechting van de voorste dijspier aan de bovenkant van de knieschijf. Bij belasting is het risico op een springersknie groter als de spieren niet goed zijn getraind en niet goed met elkaar samenwerken.
De lichaamsbouw kan ook een rol spelen, bijvoorbeeld als u X-benen of platvoeten hebt.
Daarnaast kunnen een harde ondergrond en slechte schoenen bijdragen aan de ontwikkeling van een springersknie.

Welke mogelijkheden voor behandeling zijn er?

Springersknie is zeer pijnlijk. De behandeling van een springersknie is er daarom in eerste instantie op gericht om de ontsteking weg te nemen die de pijn veroorzaakt. U doet dat in overleg met uw arts, die vaak een ibuprofenkuur en volledige ontlasting van de knie voorschrijft, d.w.z. niet tillen, buigen of springen. Daarna gaat het erom het weefsel zo flexibel mogelijk te houden, zodat de spanning wordt verminderd. De aangespannen spieren van de dij moeten dus zoveel mogelijk worden gerekt, wat goed kan worden gecombineerd met massage en acupunctuur. Daarna zijn het weefsel, de dij en de knie klaar om weer te worden getraind en versterkt.

Wat kunt u zelf doen als u een springersknie hebt?

Als uw arts of fysiotherapeut aangeeft dat u weer kunt beginnen met trainen, kunt u de revalidatieoefeningen goed combineren met schoenen met inlegzolen. Deze ondersteunen de lichaamshouding zodat er geen nieuwe blessures ontstaan. Het is belangrijk om te voorkomen dat er blessures ontstaan. Voor de meeste takken van sport geldt dat ‘allround’ krachttraining en stretchen belangrijk zijn naast de sportspecifieke training, evenals goede schoenen waarmee u goed contact maakt met de ondergrond.

Inlegzolen van Align Footwear® verhogen uw beweeglijkheid, comfort en prestaties. Ze bevorderen een betere houding, zorgen dat uw lichaam zich aanpast aan uw kinetische keten, en verbeteren uw gezondheid en welzijn. Als uw lichaam door de zolen de correcte natuurlijke houding aanneemt, wordt bij elke stap die u zet de belasting meer gelijk verdeeld. Onze inlegzolen verminderen de destructieve schokgolven die elke keer dat uw voeten op de grond komen door uw hele lichaam trekken. Dat betekent minder druk en eventuele ontstekingen in uw gewrichten, spieren, pezen en gewrichtsbanden.

Na vele jaren onderzoek naar onze driepuntstechnologie hebben we een design ontwikkeld waarmee de enkel met tot 32% in een meer neutrale positie wordt gezet en een eventuele pronatie (scheeflopen) met tot 27% wordt verminderd. Daarnaast zetten de zolen het scheenbeen met tot 40% in een meer neutrale positie. Deze aanpassing van de enkel en het scheenbeen zorgen voor de vermindering van pijn, vermoeidheid, pronatie en supinatie. Door de voet aan de zijkant te steunen, behouden we ook de volledige mobiliteit van de voetspieren, wat niet lukt als we alleen een steun onder de voet maken, zoals bijvoorbeeld met een pelotte of een “kunstmatige” steunzool.


60 dages fuld returret

60 dagen recht op terugzending

Niet helemaal tevreden? Dan krijgt u uw geld terug.

Ring til Mette Fly hvis du har spørgsmål

Vragen?

Bel +45 22 633 633
of contact@alignfootwear.nl