Voorkom pijn en overbelasting bij lopend en staand werk

Met inlegzolen van Align behandelt u niet alleen de symptomen, maar voorkomt u ook de oorzaak van pijn en gevoeligheid!

Skæv kropsholdning

Urenlang staand werk doen kan gevoeligheid en pijn veroorzaken – en dat heeft consequenties voor het hele lichaam!

Als u uw lichaam overbelast, is het uiterst belangrijk dat u de balans terugkrijgt in uw spieren en skelet. Als u de neiging hebt in uw lichaam te ‘hangen’, kan uw bekken scheeftrekken, en dat geeft risico op problemen in de onderrug, het bekken, de billen, de lies, de benen, knieën en voeten.
Doet u staand werk?
Voeten kunnen opzetten en flink pijnlijk zijn na een dag met staand werk. Veel mensen kiezen ervoor andere schoenen aan te trekken of af te wisselen tussen staand en zittend werk, om zo de problemen te voorkomen die vaak ontstaan als je veel staat. Het kan dan gaan om fysieke vermoeidheid, krampen of onrustige voeten en benen na werktijd of ‘s nachts.
Als u werk hebt waarbij u de hele dag moet staan, is het belangrijk dat u rekening houdt met de uitdagingen die daarbij komen kijken. Een groot deel van de bevolking heeft werk waarbij je de hele dag veel moet staan. Het gaat dan bijvoorbeeld om winkelpersoneel, fabrieksarbeiders, schoonmakers, personeel van hotels, restaurants en cafés, medewerkers in de gezondheidszorg, leraren enz. Langere periodes staan belast het lichaam eenzijdig. U kunt de neiging krijgen om in te zakken en u kunt gemakkelijk gaan “hangen”. Zo belast u uw spieren en gewrichten, en de genoemde problemen, vooral in de onderrug, pijnlijke voeten en opgezette enkels, zijn maar een paar van de problemen die u kunt ondervinden. Als u dan ook nog eens problemen zoals platvoeten, slechte knieën of artrose hebt, wordt het nog moeilijker om staand en lopend werk te verrichten.
Waarom wordt u moe en krijgt u problemen bij staand werk?

Bij staand werk achter een toonbank, in de keuken, in het ziekenhuis of bij een kappersstoel krijgen veel mensen in de loop van de dag opgezette benen. Hoe stiller u staat, hoe erger het wordt, want de spierbewegingen in de benen dragen bij aan het rondpompen van bloed door het lichaam.
Er ontstaan zwellingen, vochtophopingen, krampen, rugpijn enz.
In erge gevallen kunnen vocht afdrijvende medicijnen nodig zijn.

Pijn in de rug en gevoelige onderrug?

Vroeger kregen we meer beweging via ons werk, vervoer en de huishouding. Tegenwoordig hebben we veel hulpmiddelen en doen we vaak zittend werk. Als we niet zoveel bewegen, worden onze spieren zwakker – en dat is een uitdaging voor onze houding. Veel pijn kan worden herleid naar onze manier van lopen en onze houding.

Een verkeerde houding kan leiden tot fysieke pijn in bijvoorbeeld de rug en nek, of zelfs tot psychische problemen. Onbalans in het lichaam is de meest voorkomende oorzaak voor chronische, hardnekkige of terugkerende pijn. Veel kan worden verholpen met bewegen en rekken en strekken, maar de problemen kunnen ook te maken hebben met oude verwondingen zoals botbreuken, whiplash of spanning.

Ca. 80% van alle pijn in het hoofd, de rug, de billen en de benen wordt veroorzaakt door een asymmetrische spierspanning, waarbij bijvoorbeeld de rugspieren aan de rechterkant van het lichaam meer worden aangespannen dan die aan de linkerkant. Die scheefheid leidt ertoe dat de wervels uit de wervelkolom scheef ten opzichte van elkaar komen te staan, wat vaak pijn veroorzaakt.
Een van de grootste oorzaken van ziekmeldingen op het werk is gevoeligheid en pijn in het lichaam.
Rugpijn is een van de meest voorkomende oorzaken voor doktersbezoek en ziekmeldingen en voor verzuim op het werk.
Lichamelijke activiteit is het beste middel tegen rugpijn, maar tegelijkertijd is het risico op het vervroegd verlaten van de arbeidsmarkt als gevolg van langdurige rugpijn het grootst in werkomgevingen met voornamelijk staand werk, waar het lichaam fysiek wordt gebruikt.
Een van de oorzaken van rugpijn is een slechte lichamelijke conditie – en dat kan ook gelden voor iemand die iedere dag veel loopt en staat op het werk. Het blijkt namelijk dat trainingsprogramma’s die speciaal zijn ontworpen voor mensen met fysiek zwaar werk of staand werk, helpen bij vermoeidheid en pijn. Het is belangrijk dat u in conditie bent voor uw werk.
Als u thuiskomt na een zware en lange dag op het werk, is het vaak verleidelijk om op de bank te gaan liggen en uit te rusten. De zin in en energie voor training en fitness kunnen ontbreken.
Dat u pijn in uw lichaam krijgt door staand werk kan vele oorzaken hebben en het is dan ook belangrijk om uw arts, fysiotherapeut of een andere specialist om advies te vragen over training en verlichting.
Andere problemen die u kunt ondervinden door staand werk:
– U kunt ook last krijgen van spataderen, die pijnlijk kunnen zijn. Raadpleeg uw arts als het erg wordt, want ze kunnen eczeem of een open been veroorzaken.
– Als u last hebt van kramp in uw kuiten – wat heel gebruikelijk is als u voor uw werk vele uren moet staan – kunt u met uw arts praten. Die kan vaak tabletten voorschrijven die de ergste problemen wegnemen.
– Onrustige benen Dit voelt als een zeer irritant, kriebelend gevoel diep in de onderbenen, wat uw nachtrust kan verstoren. De oorzaak is onbekend, maar er lijkt vaak een verband te zijn met overbelasting en zwelling van de benen in de loop van de dag. U kunt de problemen mogelijk wat verlichten door ‘s nachts op uw buik te slapen. Het masseren van de kuiten kan de onrust ook verminderen.
U kunt ook ‘s avonds een brandend gevoel in uw voeten krijgen, soms pas als u in bed ligt. U kunt dat vaak voorkomen of behandelen door uw voeten vlak voordat u naar bed gaat een paar minuten in koud water te houden.

Wat kunt u doen om uw dag wat gemakkelijker te maken als u veel moet staan?

• Kies schoenen met een goede schokabsorptie
• Wissel indien mogelijk tijdens het werk af tussen staan en zitten, zodat u de eenzijdige belasting van uw lichaam vermindert.
• Gebruik een goede inlegzool die ook is gericht op schokabsorptie en steun
• Trek in de loop van de werkdag andere schoenen aan
• Zorg dat u schoenen draagt die vast om de voet zitten – dus bijvoorbeeld geen slippers
• Veel bedrijven hebben schokabsorberende matten/onderleggers gekocht – vraag op uw werk of die mogelijkheid er ook voor u is.
• Als u langdurig moet staan, vergeet dan niet om kleine bewegingen te maken om de bloedsomloop te stimuleren: Wiebel naar voren en naar achteren op de punten van uw tenen en leun achterover op uw hielen, verplaats uw lichaamsgewicht van links naar rechts enz.
• Leg als u zit uw benen op een krukje of iets dergelijks. Ga als het mogelijk is gedurende uw werkdag een paar keer liggen met uw benen omhoog.
• Bekijk of u uw werk zo kunt organiseren dat u pauzes hebt waarin u kunt gaan zitten.
• Vraag of u op uw werkplek een stastoel kunt krijgen, zodat u uw voeten en benen kunt ontlasten.
• Als u kousen draagt, moeten die van natuurlijke vezels zijn gemaakt, dus van wol of katoen, en niet hard tegen de huid drukken. In tegenstelling tot kunststoffen kunnen deze materialen het onvermijdelijke zweet van uw voeten absorberen en zorgen ze voor een goede ventilatie voor uw voeten.
• Als u last van uw voeten hebt, is het goed om elke avond een voetenbad te nemen. Wrijf de huid daarna stevig in met een vette crème.

Zo hebben de inlegzolen van Align Footwear® Katja geholpen

Katja Ørum is kapster in Herning. Voor haar werk staat ze tot wel 10 uur per dag. In de loop van de tijd veroorzaakte dat gevoeligheid, pijn en kramp in haar tenen. Ze had geen energie meer en na een lange werkdag was ze lichamelijk erg vermoeid.
Ik sta 7 tot 10 uur per dag, maar tussendoor kan ik ook zitten tijdens het knippen. Na zo’n dag heb ik echt pijn in mijn voeten en mijn rug. Tijdens mijn zwangerschap had ik bekkeninstabiliteit en de pijn die ik toen had, voel ik nu nog steeds. Maar de inlegzolen helpen daar tegen! Ik kreeg altijd een vervelend gevoel in mijn rug en billen, maar dat heb ik nu niet meer. In het begin moest ik even wennen, maar ik zei tegen mezelf: nee, probeer ze nu maar en geef het een kans. Ik moest er gewoon aan wennen en als de zooltjes niet zouden helpen, zou dat alleen betekenen dat ik een andere oplossing moest zoeken. Dus ik heb volgehouden en het is goed dat ik dat heb gedaan, want ik voel me nu echt veel beter.
De pijn is niet 100% weg, maar ze helpen echt. Vroeger kon ik al last hebben als ik moest bukken om iets op te rapen, dan merkte ik echt in mijn lichaam dat ik moe was. Aan het einde van de dag ben ik meestal echt wel moe, maar dat is ook niet meer zo erg als eerst. Ik heb heel veel last gehad van kramp in mijn tenen – vooral ‘s avonds – maar dat is nu weg. Ik weet niet precies wat die inlegzolen doen, maar ze werken – en dat vertel ik aan iedereen die iets zegt over pijnlijke voeten. Probeer deze inlegzolen eens – en dan laat ik die van mij zien.”

Lees en hoor meer over de persoonlijke ervaringen van andere mensen met de inlegzolen van Align Footwear®.

Indlægssåler - Plantar fasciitis

 • Meer dan 300.000 klanten hebben ze al gekocht
 • Werkt effectief tegen een scheve houding
 • Niet helemaal tevreden? Dan krijgt u uw geld terug.

Slechts 69€

Indlægssåler mod hælspore

Urenlang staan in de verkeerde houding kan allerlei gevolgen hebben, die vaak gepaard gaan met pijn:

 • Hoofdpijn, spanning en pijn in de kaak
 • Nek- en rugproblemen.
 • Typische gewrichtspijnen; pijn in de schouder, elleboog en knie en artritis (vooral osteoartritis)
 • Pijn in de heup, billen, onderrug, lies, ischiaspijn, problemen met de achillespees en alle vormen van pijn in de voeten
 • Scheve rugwervels
 • Sportblessures, spierkrampen
 • Whiplash
 • Hernia

Hoe kan Align Footwear® helpen?

Een verkeerde voethouding of een ongelijke verdeling van het gewicht over de voeten, leidt vaak tot pijn in de rest van het lichaam. Inlegzolen van Align Footwear® verhogen uw beweeglijkheid, comfort en prestaties. Ze bevorderen een betere houding, zorgen dat uw lichaam zich aanpast aan uw kinetische keten, en verbeteren uw gezondheid en welzijn. Als uw lichaam door de zolen de correcte natuurlijke houding aanneemt, wordt bij elke stap die u zet de belasting meer gelijk verdeeld. Onze inlegzolen verminderen de destructieve schokgolven die elke keer dat uw voeten op de grond komen door uw hele lichaam trekken. Dat betekent minder druk en eventuele ontstekingen in uw gewrichten, spieren, pezen en gewrichtsbanden.

Align Footwear®-inlegzolen dragen bij aan een optimale houding. De zolen dwingen u namelijk om recht in uw schoenen te staan en lopen, en dat heeft een positieve werking op uw hele skelet, van de enkels tot aan de nek. We hebben klanten met whiplash die hun hoeveelheid pijnstillers hebben gehalveerd, gewoon door de zooltjes in hun schoenen te doen en zo rechter en beter rechtop te lopen. Als het lichaam vanaf de voeten helemaal tot aan de nek recht wordt gezet, verbeteren niet alleen het evenwicht en de houding, maar worden eventuele ontstekingen en pijn in gewrichten, spieren en gewrichtsbanden ook aanzienlijk minder. We hebben veel klanten die door onze inlegzolen duidelijk verlichting merken.


60 dagen recht op terugzending

Niet helemaal tevreden? Dan krijgt u uw geld terug.

Ring til Mette Fly hvis du har spørgsmål

Vragen?

Bel +45 22 633 633
of contact@alignfootwear.nl