Kindervoeten: Zo zorgt u zo goed mogelijk voor de voeten van uw kind

Kindervoeten: Zo zorgt u zo goed mogelijk voor de voeten van uw kind

  

Je voeten moeten je je hele leven dragen – daarom is het zo belangrijk om meteen vanaf het begin goed voor de voeten van uw kind te zorgen.

Kindervoeten ontwikkelen zich gedurende de hele jeugd en hebben de eerste jaren vrijwel geen voetboog (dus een neiging tot platvoeten), omdat de plantar fascia zichzelf nog niet omhoog heeft geduwd. Sommige kinderen hebben ook naar binnen gedraaide voeten. Vaak hoeft daar niets aan te gebeuren en het wordt dan ook niet aanbevolen om dan al inlegzolen of andere hulpmiddelen te gebruiken. De voeten veranderen tijdens de groei en kinderen kunnen in bepaalde perioden platvoeten, O-benen of X-benen hebben. Pas als de kindervoeten helemaal uitgegroeid zijn, kan aandacht worden besteed aan een juiste voetstand. Veel last en pijn in rug, heupen, knieën en enkels kan vanuit de voeten komen. Als het fundament scheef is, compenseert het lichaam dat verder naar boven.
Een voet bestaat uit 26 botten. Bij kinderen zijn die botten heel zacht en vormen de voeten zich veel sterker naar de schoenen. Kinderen klagen niet vaak over te kleine schoenen, omdat het bij hen niet op dezelfde manier pijn doet als bij grotere kinderen en volwassenen. Daarom is het belangrijk dat u goed advies krijgt als u schoenen voor uw kinderen koopt.

Insoles - Plantar fasciitis

  • Meer dan 300.000 klanten hebben al gekocht.
  • Effectief tegen Ingezakte voorvoet
  • Volle tevredenheid of geld terug

Slechts 69 €

De ziekte van Sever en de ziekte van Osgood-Schlatter; pijn in voeten en benen

Geen zin hebben om te lopen of rennen kan komen door een verkeerde stand van de voet, maar met de juiste begeleiding door een podotherapeut kan het probleem worden verholpen. Een preventieve voetcontrole voor uw kind kan een goed idee zijn. Als uw kind klaagt over pijn in de hiel, kan er sprake zijn van de ziekte van Severs. Bij pijn in de knie kan er sprake zijn van de ziekte van Osgood-Schlatter. U kind kan ook last hebben van kramp/groeipijn – en aan al die klachten en pijn kan iets worden gedaan.
Bij veel kinderen blijft de voet plat – platvoeten. Het kind kan ook een lage voetboog krijgen – doorgezakte voorvoet. De hoogte van de voetboog is echter niet het grote probleem bij kinderen. Wat belangrijk is, is of uw kind scheef naar binnen of naar buiten op zijn of haar voeten loopt, dus of de enkels een scheve hoek maken als gevolg van een lage of platte voetboog.
Scheeflopen kan ertoe leiden dat het kind een afwijkend looppatroon ontwikkelt. De eerste jaren hebben deze kinderen misschien geen specifieke voetproblemen, maar later kunnen ze problemen ontwikkelen als de ziekte van Sever (pijn in de hiel), de ziekte van Osgood-Schlatter (pijn in de knie bij kinderen), algemene pijn in de voeten, pijn in de enkel en/of gevoelige benen. Groeipijn, wat alle kinderen krijgen, is vaak veel erger bij kinderen met overgeproneerde voeten dan bij kinderen met een gezonde en natuurlijke voetafwikkeling. Het kind heeft meestal pijn tijdens het sporten, maar vaak ook daarna, waarbij het last heeft van rustpijn en moeite om in beweging te komen. In erge gevallen ontziet het kind de voeten door op de tenen te gaan lopen. Met de juiste diagnose en behandeling kan het kind de hielpijn gelukkig te boven komen.

Inlegzolen?

Je voeten dragen je door het leven en zijn het fundament waarop het lichaam rechtop staat. Veel last en pijn in rug, heupen, knieën en enkels kan vanuit de voeten komen. Als het fundament scheef is, compenseert het lichaam dat verder naar boven. Inlegzolen kunnen veel problemen verminderen, zowel met de voeten als in andere delen van het lichaam. Inlegzolen kunnen vaak de oplossing zijn als u last hebt van pijn of gevoeligheid in de voeten – als u de oorzaak van de problemen corrigeert, heeft dat ook effect op veel van de problemen die u in andere delen van uw lichaam hebt. Door op tijd op te treden bij uw kind, kunt u veel pijnproblemen in het volwassen leven voorkomen:

• Platvoeten
• Pijn bij of na het sporten
• Pijn in de enkel, knie of heup
• Pijn in de rug en nek
• Hielspoor
• Irritatie van de plantar fascia
• Gevoeligheid of pijn onder de voeten

De inlegzolen van Align Footwear® met de wereldwijd gepatenteerde Tri-Planar-technologie steunen de voeten van uw kind en geven tegelijkertijd de spieren onder de voet de vrijheid om te bewegen – waardoor het natuurlijke looppatroon van uw kind wordt hersteld. Door de voeten van het kind vroegtijdig te corrigeren, kunnen de voeten zich op een natuurlijkere manier ontwikkelen en kunnen veel bewegingsproblemen worden voorkomen of verminderd. De inlegzolen van Align Footwear® zijn veilig te gebruiken, omdat de spieren niet worden verstoord door bijvoorbeeld een voetboogsteun, pelotte of wig, maar als uw kind een misvormde voet of een specifieke ziekte heeft, raden wij u aan uw behandelend arts of specialist te raadplegen en om advies te vragen.
De inlegzolen zijn verkrijgbaar vanaf maat 32, zodat u op tijd met de behandeling kunt beginnen. Tegelijkertijd weet u zeker dat de voeten van uw kind vanaf deze maat zijn uitgegroeid.

– Lees wat Lars Dalhoff, docent anatomie aan de fysiotherapie-opleiding in het Deense Holstebro, vindt van de inlegzolen van Align Footwear®. Hij raadt vroegtijdig gebruik aan om pijn en problemen in het volwassen leven te voorkomen. – Hier kunt u het artikel vinden: https://alignfootwear.nl/testimonial/lars-dalhoff-docent-anatomie/

Du finder indlægssålerne lige her: https://alignfootwear.nl/product/insoles-children/


60 dagen recht op terugzending

Niet helemaal tevreden? Dan krijgt u uw geld terug.

Ring til Mette Fly hvis du har spørgsmål

Vragen?

Bel +45 22 633 633
of contact@alignfootwear.nl